BTG klaar voor het nieuwe jaar: zakelijke ICT-gebruikers verbonden met start-ups in 2017

Met een toespraak van Z.K.H. Prins Constantijn, Special Envoy van StartupDelta, heeft BTG het jaar 2017 ingeluid in B. Amsterdam. BTG wil dit jaar een brug slaan tussen leden, startups en StartupDelta, met als doel strategische samenwerking en co-creatie.

BTG start-ups

Grey meets green

Het BTG-event vond plaats in B. Amsterdam, hét startupcentrum van Amsterdam en de thuisbasis van StartupDelta. De locatie is kenmerkend voor één van de strategische BTG-thema’s voor 2017: grey meets green. BTG wil de wisselwerking faciliteren tussen de grijze en 'corporate' elite enerzijds en innovatieve en disruptieve startups anderzijds. Aanwezige partijen als Microsoft, PwC en IBM zien het belang voor de 'grey' om de samenwerking aan te gaan met de 'green', terwijl de startups veel kunnen leren en nieuwe ingangen vinden door zich te verbinden aan de 'grey'.

Z.K.H. Prins Constantijn, ambassadeur StartupDelta

Met zijn toespraak onderstreepte Z.K.H. Prins Constantijn de noodzaak tot creatieve samenwerking en verbinding van start ups met de zakelijke afnemers in Nederland. Hij deed verslag van de economische missie naar de CES, de belangrijkste tech beurs ter wereld en silicon valley en gaf spontaan een cursus ‘pitchen’ aan de BTG-leden.

Het nieuwe jaar werd afgetrapt door een toost van BTG-voorzitter Jan van Alphen, event-moderator Danny Frietman, ondernemer en mede-oprichter van Enterprise Summit en Prins Constantijn. Gezamenlijk zullen de partijen onder andere aanwezig zijn bij het Mobile World Congress, wat van 27 februari tot 2 maart plaatsvindt in Barcelona. Hier zal een Holland High Tech paviljoen verrijzen.

Samenwerking en co-creatie

[userquote user="906"]“Deze BTG-nieuwjaarbijeenkomst is een uitstekende start van een nieuw, creatief en ondernemend verenigingsjaar. We zijn bijzonder verheugd dat Z.K.H. Prins Constantijn dit met zijn inspirerende aanwezigheid namens StartupDelta heeft willen onderschrijven. BTG heeft een lange traditie, kennis en ervaring met het zakelijk ICT-ondernemen in binnen- en buitenland, waarbij de vereniging tevens primair de belangen van de zakelijke consument behartigt. Continue vernieuwing vormt een belangrijke randvoorwaarde voor succesvol zakendoen en de hierin door BTG beoogde strategische samenwerking met start-ups zal hieraan zeker succesvol bijdragen!”[/userquote]

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.