T-Mobile breidt NB-IoT netwerk in Nederland uit

Nadat T-Mobile eind 2016 in een aantal steden (o.a. Amsterdam, Rotterdam en Den Haag) het NB-IoT netwerk had geactiveerd, zijn nu Delft, Den Bosch, Arnhem, Best, Groningen en Enschede aan de beurt. Deze gebieden hebben volgens het bedrijf een grote potentie voor IoT-toepassingen. T-Mobile wil samen met start-ups en gevestigde bedrijven alle facetten van het netwerk testen.NB-IoT

Narrow-Band Internet of Things

NB-IoT, oftewel Narrow-Band Internet of Things, is een Low Power Wide Area-techniek die sensoren met internet verbindt. De kosten van de hardware en het stroomverbruik zijn laag, terwijl de kracht van het signaal tot tien keer zo sterk is als die van GSM. Hierdoor is de techniek vrijwel overal en langdurig inzetbaar. NB-IoT is een internationale (3GPP) standaard en zodanig ontwikkeld dat deze door elke mobiele aanbieder wereldwijd kan worden ingezet. Nu er een standaard is, is de verwachting dat NB-IoT in snel tempo wereldwijd wordt uitgerold. Iedereen met concrete plannen die wil testen op het NB-IoT-netwerk van T-Mobile, kan zich aanmelden op de speciale NB- IoT website.

Nieuwe CEO T-Mobile moet IoT een boost geven

Onlangs maakte T-Mobile bekend dat de Deen Søren Abildgaard per 1 februari de nieuwe CEO van T-Mobile Nederland wordt. Hiervoor was hij werkzaam bij de Zweedse provider Telia, dat al jaren aan de weg timmert met betrekking tot Internet of Things. Met de komst van Abildgaard haalt T-Mobile dan ook veel kennis en expertise op dat gebied in huis.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.