Hollandsnieuwe biedt 4G aan tegen bijbetaling

Ook prijsvechter Hollandsnieuwe biedt abonnees nu 4G aan. Slechts vier jaar nadat providers begonnen met de uitrol van 4G, is het zo gemeengoed geworden dat je het ook als virtuele provider eigenlijk wel móét aanbieden. Dat doet Hollandsnieuwe nu dan ook, maar dan wel tegen bijbetaling.

hollandsnieuweNiet standaard

Bij de grote providers met een eigen netwerk, T-Mobile, KPN, Vodafone en Tele2, zit 4G ondertussen standaard bij alle abonnementen. De snelheid verschilt wel per abonnement, maar klanten profiteren in elk geval van de andere voordelen van 4G zoals het snellere opbouwen van de verbinding. Klanten van Hollandsnieuwe krijgen 4G niet standaard maar als optie, tegen meerprijs. Voor de goedkoopste abonnementen (tot 1200 MB, minuten of sms-berichten) is de meerprijs 2 euro. Klanten met een uitgebreider abonnement betalen slechts 1 euro.

Hollandsnieuwe en Vodafone

Hollandsnieuwe maakt als virtuele provider gebruik van het netwerk van Vodafone, ook voor 4G. De snelheden die het hierop biedt zijn 150 Mbit/s downloaden en 50 Mbit/s uploaden. Dat is meer dan de standaardsnelheden voor 4G (75/50 Mbit/s) die Vodafone volgens de eigen supportpagina biedt. Of de virtuele provider deze theoretische snelheden ook in de praktijk kan leveren, is de vraag. Vodafone biedt zelf overigens wel 4G+ met een theoretische maximumsnelheid van 225 Mbit/s downloaden.

Prijzenoorlog

Een echte prijzenoorlog, zoals werd verwacht na de nieuwe 'onbeperkt internet' abonnementen van T-Mobile, is nog niet losgebrand. Dat prijsvechters als Hollandsnieuwe ook 4G bieden, zet de markt voor 4G-abonnement wel verder onder druk. Het zal ook interessant zijn om te zien wat andere prijsvechters doen en wat het gefuseerde Ziggo/Vodafone zelf aan producten op de markt brengt. Deze stap van Hollandsnieuwe is in ieder geval een teken van hoe gangbaar en 'standaard' 4G in enkele jaren tijd is geworden. Al is het dan bij Hollandsnieuwe (nog?) tegen meerprijs.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.