Dekra breidt testmogelijkheden uit met Bluetooth 5

Begin december werden de uiteindelijke specificaties voor de draadloze standaard Bluetooth 5 vastgesteld. Deze nieuwe specificaties zijn voornamelijk gericht op het vergroten van de functionaliteit voor de groeiende markt van het Internet of Things. Maar wie zorgt er eigenlijk voor dat alle Bluetooth-apparaten die binnenkort verschijnen ook naar behoren werken? Dat doet AT4 wireless, dochteronderneming van BTG-lid Dekra. Het bedrijf is er al klaar voor om aan de slag te gaan met de kwalificatie van producten die voorzien zijn van de nieuwe standaard.

Bluetooth 5

Testen van Bluetooth 5

Voor het testen van Bluetooth 5 heeft AT4 wireless het TACS4 BEST-systeem ontwikkeld. Dit systeem is door Bluetooth SIG erkend en gevalideerd en werkt ook voor oudere versies van Bluetooth. Dekra biedt hiermee overigens niet alleen kwalificatietesten, maar ook 'debugging’-testen die aangepast kunnen worden aan de vereisten van de fabrikant.

‘Door het toevoegen van testmogelijkheden voor Bluetooth 5 breiden we onze testcapaciteit voor Bluetooth verder uit in Europa en Azië. Met de nieuwe state-of-the-art testsystemen en de toewijding van onze medewerkers bieden we onze klanten service van topkwaliteit en een korte time-to-market’, aldus Jose de la Plaza van AT4 wireless.

Over Dekra

Al meer dan 90 jaar werkt Dekra aan de veiligheid voor allerlei producten. De in 1925 opgerichte organisatie is uitgegroeid tot een wereldwijd toonaangevende expertiseorganisatie. Met gekwalificeerde en onafhankelijke services draagt Dekra bij aan veiligheid in het verkeer, op het werk en thuis. Tot de dienstverlening behoren onder andere voertuiginspecties en -keuringen, schadeafhandeling, industriële en bouwinspecties, advisering over veiligheid, producttesten & -certificatie, systeemcertificatie, maar ook trainingen en uitzendwerk.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.