Chime is Amazons nieuwe zakelijke communicatiedienst

Met Chime introduceert Amazon een communicatiedienst voor audio-, video- en chatgesprekken tussen zakelijke deelnemers. De dienst biedt functies zoals videoconferencing en scherm delen en is een concurrent voor soortgelijke producten zoals Skype for business. Amazons communicatiedienst draait op iOS, Android, Windows en Mac. Op mobiele apparaten is videoconferencing mogelijk met maximaal 8 deelnemers.

Mogelijkheden

Chime biedt allerlei mogelijkheden, zoals het opnemen van bijeenkomsten, bestanden uitwisselen en het combineren van Chime-gebruikers en 'gewone' bellers. Er kunnen eenvoudig chatrooms worden gemaakt voor samenwerking aan verschillende projecten. Zowel berichten, spraak, video als uitgewisselde bestanden worden versleuteld met AES 256-bit encryptie. Uitgebreide (IT-)beheerfuncties zijn aanwezig, terwijl de dienst zelf draait op Amazons servers.

Kosten

Via de website van Amazon is de gratis Basic-versie te downloaden, die chatten, audio- en videogesprekken biedt voor slechts twee deelnemers. Voor de Plus-versie betalen bedrijven tweeënhalve dollar per gebruiker per maand en zijn extra functies beschikbaar zoals scherm delen en beheerfuncties. Pas met de Pro-versie zijn uitgebreide vergaderfuncties beschikbaar met tot 100 deelnemers. De prijs per gebruiker per maand voor de Pro-versie is 15 dollar. Het maximale aantal gebruikers dat Chime ondersteunt voor videoconferencing is overigens 16 (maximaal 8 op mobiele apparaten).

Chime

Chime versus de concurrentie

Er zijn enkele andere oplossingen voor bedrijven zoals Cisco's WebEx. Een van de meestgebruikte diensten is Skype voor bedrijven, wat deels zal komen doordat bedrijven dit bij een Office 365-abonnement afnemen. Providers zoals bijvoorbeeld KPN bieden Office 365 Premium inclusief Skype for Business al aan voor 10,50 per gebruiker per maand. Daar zit dan ook een Office-pakket en meer in. Het is dan ook de vraag of Amazon met de huidige prijsstelling van Chime veel klanten zal kunnen winnen. Meer concurrentie op dit gebied op de zakelijke markt kan echter geen kwaad en Chime zal de populariteit van online communicatiediensten nog verder aanwakkeren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.