Aantal kleinzakelijke klanten Ziggo stijgt met 17 procent

Ziggo heeft in 2016 17 procent meer kleinzakelijke abonnees binnengehaald. Dit meldde het bedrijf bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers van Q4 van 2016. De B2B-omzet steeg met zeven procent ten opzichte van 2015.

Ziggo en Vodafone

Zakelijk internet

Volgens Ziggo heeft de stijging twee belangrijke oorzaken. De eerste is de promotie-actie ‘beste zakelijke internet van het jaar’, de tweede is de introductie van hogere internetsnelheden. Bovendien integreerde de provider Esprit Telecom en Zoranet afgelopen jaar volledig Ziggo Zakelijk. Deze takken waren al langer eigendom van Ziggo, maar dragen nu ook deze naam.

Consumenten

Ook op het consumentenvlak groeide Ziggo: het aantal klanten voor internet steeg met 56.000 en voor vaste telefonie met 12.000. Dit maakt het afgelopen kwartaal het beste resultaat sinds Q1 van 2014. Het aantal televisieklanten daalt al lange tijd, maar de afname van 17.000 klanten is de minste sinds Q2 in 2014. De omzet bleef met € 618 miljoen nagenoeg gelijk.

Fusie Ziggo en Vodafone afgerond

Belangrijk nieuws voor de provider is dat per 31 december 2016 de fusie van Ziggo en Vodafone is afgerond. Onder de naam VodafoneZiggo heeft het bedrijf nu zo’n 5 miljoen klanten voor mobiel, 4 miljoen voor televisie, 3 miljoen voor vast internet en 2,5 miljoen vaste telefonie. In de toekomst gaan beide merken onder één vlag abonnementen aanbieden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.