Bosch en IBM kondigen samenwerking voor Internet of Things aan

IBM en Bosch hebben een samenwerking aangekondigd op het gebied van Internet of Things (IoT) in de industrie. De twee bedrijven willen samenwerken om voor hun klanten automatische updates voor miljoenen connected IoT-devices mogelijk te maken. De softwarediensten van de Bosch IoT Suite moeten via IBM’s cloud-omgevingen Bluemix en Watson IoT Platform beschikbaar gesteld worden.

iot_bosch_ibm800x450

Efficiënte updates voor IoT-devices

Het doel van de services is om de connected IoT-devices op een efficiënte manier te updaten. Het Duitse Bosch introduceert hiervoor de zogeheten ‘Bosch IoT Rollouts’. Dat zijn services voor apparaatbeheer en software-updates in de cloud met behulp van IBM’s ‘platform as a service’ Bluemix, evenals het KI-platform Watson. Klanten van beide bedrijven krijgen via de IBM-cloud toegang tot de IoT Rollouts. Het gaat er ook om dat zaken als schaalbaarheid, flexibiliteit, privacy en veiligheid gewaarborgd worden.

Belang van open standaarden

Beide bedrijven benadrukken dat volgens hun het Internet of Things alleen met behulp van open standaarden en open source een succes kan worden. Daarom zijn beide bedrijven van plan om – ook samen – actieve bijdrages te leveren aan de Eclipse Foundation en het IIC (Industrial Internet Consortium). Daarnaast gebruiken zowel als IBM ‘Cloud Foundry’ voor hun PaaS (platform as a service).

BTG goes countryside: IoT in de praktijk

IoT wordt steeds alomvattender en komt overal terug. Op 7 maart is BTG te gast op Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek waar de beste praktijkvoorbeelden van IoT behandeld worden. Agrarisch ondernemer Peter Gille zal een spraakmakende rondleiding door zijn bedrijf geven. Daarbij laat hij zien hoe IoT zijn onderneming verder helpt. Daarnaast worden in korte breakout-sessies meerdere IoT-praktijkcases besproken van aansprekende ondernemingen. Tot slot worden er enkele uitdagingen van IoT, zoals vastgesteld in de BTG expertgroep, behandeld in een plenaire sessie.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.