KPN sluit aan op National Cyber Test Center

KPN sluit als eerste commerciële organisatie aan op National Cyber Test Center met haar LoRa Internet of Things-netwerk. Ook in de totstandkoming van dit initiatief heeft KPN een bijdrage geleverd. KPN’s LoRa-netwerk maakte Nederland het eerste land ter wereld met een compleet dekkend netwerk dat geheel bedoeld is voor dataverkeer voor IoT.

cybercrime

 

Wereldwijd probleem

De wereld wordt steeds afhankelijker van digitale oplossingen en iedereen wordt verbonden via internet. Dit levert geweldige mogelijkheden voor overheden, bedrijven en huishoudens. De digitale infrastructuren in steden worden smart. Voorbeelden zijn slimme thermostaten en sloten, stoplichten die op afstand worden bediend en medische data die real time worden uitgewisseld. Deze digitalisering maakt onze samenleving echter ook kwetsbaar voor cybercrime. Dit zie je bijvoorbeeld bij de grote cyberaanvallen op de Verenigde Staten, op 21 oktober 2016.

Nationaal Cyber Test Center

Deze cybergevaren hebben in sommige landen, waaronder Japan, de Verenigde Staten en Singapore, al geleid tot nationale security testcenters. Na onderzoek onderstrepen KPN, TNO en de Gemeente Den Haag, samen met het The Hague Security Delta, het belang van een Nationaal Cyber Testbed. In een gezamenlijk rapport wordt beschreven waarom een Nationaal Cyber Testbed van belang is, hoe dat eruit zou moeten zien en hoe het georganiseerd en gefinancierd dient te worden.

"Gezien de impact op de samenleving, en in het bijzonder smart cities en het toekomstige digitale huis, ondersteunt KPN het Nationale Cyber Testbed om onder andere slimme (IoT-)apparaten te testen”, zo sprak Carolien Nijhuis sprak, CEO KPN Internationaal, de commitment van KPN uit. “Zo zullen wij ons LoRa-netwerk koppelen aan het Nationale Cyber Testbed om daarmee oplossingen op dit grote geheel Nederland afdekkende IoT-netwerk te testen en te ontsluiten voor gebruikers.”

One comment on “KPN sluit aan op National Cyber Test Center

Reageren is niet mogelijk

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.