Samsung komt met kleinere accu voor Galaxy Note 7

Vanwege de brandgevaarlijke accu besloot Samsung in oktober om de wereldwijde verkoop van de Galaxy Note 7 stop te zetten. Er was sprake van dat de toestellen niet meer gerepareerd of gerefurbished zouden worden, maar juist allemaal vernietigd. Dat lijkt toch niet te zijn gebeurd. Het ziet er nu naar uit dat het bedrijf nu een versie met een kleinere en veilige accu op de markt gaat brengen. Note 7

Oververhitting

Het nieuws komt van anonieme bronnen en is verschenen in de zakelijke krant Korea Economic Daily. Het zou gaan om zo'n 3 miljoen toestellen die al eerder op de markt werden gebracht. Deze zouden nu in 'gereviseerde' vorm alsnog verkocht gaan worden. Samsung ontdekte dat twee verschillende accu's in de Note 7 problematisch waren en konden leiden tot oververhitting. Om er zeker van te zijn dat deze problemen zich niet meer voordoen, is er nu gekozen voor een andere accu die ongeveer tien procent kleiner is. Samsung zou in het onderzoek ongeveer 200.000 toestellen hebben gebruikt. Momenteel heeft het bedrijf er nog zo'n 2,5 miljoen in voorraad. Volgens de eerste berichten zouden de gereviseerde versies in India en Vietnam moeten worden uitgebracht. Samsung spreekt intussen tegen dat de toestellen in India op de markt komen.

Verliezen

Volgens de bronnen zou Samsung de interne componenten van de Note 7 willen hergebruiken, maar de toestellen zouden wel een nieuwe behuizing krijgen. Op deze manier hoopt Samsung de verliezen van de terugroepactie enigszins binnen de perken te houden. Daarnaast zou Samsung op deze manier boetes kunnen vermijden die aan het Zuid-Koreaanse milieuministerie moeten worden betaald indien de miljoenen smartphones ongebruikt worden vernietigd. Samsung heeft de plannen nog niet officieel bevestigd, alleen gedeeltelijk tegengesproken wat betreft de afzetmarkt. Bovendien komt het bedrijf vermoedelijk volgende maand met de Galaxy S8, een nieuw vlaggenschip dat de aandacht van de falende Galaxy Note 7 verder zal afleiden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.