MWC 2017: Google Assistant beschikbaar op Android 6.0 en 7.0

Google Assistant

Google Assistant, de spraakassistent van Google, komt binnenkort beschikbaar voor smartphones met Android 6.0 Marshmallow en 7.0 Nougat. Dat presenteerde het bedrijf op de Mobile World Congress (MWC), dat op dit moment in Barcelona plaatsvindt.

Google Assistant spreekt Engels en Duits

Google Assistant zit momenteel ingebouwd in Google Home-producten, de eigen Pixel-smartphones en de draagbare devices die draaien op Android Wear. Vanaf deze week wordt de Assistant uitgerold in het Engels in Amerika, Groot-Brittannië, Australië en Canada. In Duitsland komt direct de Duitstalige versie beschikbaar. Wanneer Nederland aan de beurt is, is nog niet bekend. Volgens Google komen er in de loop van dit jaar nog talen bij voor Google Assistant.

"OK Google"

De spraakassistent van Google is vergelijkbaar met Siri van Apple, Alexa van Amazon en Cortana van Microsoft. Met behulp van Google Assistant kun je de weersverwachting opvragen, de afstand tussen twee locaties berekenen en een route uitstippelen. Hoe meer je de assistent gebruikt des te intuïtiever en persoonlijker deze wordt. Google Assistant wordt geactiveerd door de Home-knop lang ingedrukt te houden of door het spraakcommando "OK Google".

De eerste niet-Google apparaten waarop de Assistant beschikbaar is de G6 van LG en de Moto G⁵ Plus van Lenovo-dochter Motorola. Deze toestellen werden eveneens tijdens de MWC gepresenteerd.

BTG aanwezig bij MWC 2017

De Mobile World Congress vindt nog tot en met 2 maart plaats in Barcelona. BTG is aanwezig met het Holland paviljoen en de Holland Lounge. In het Holland Paviljoen spelen ‘safety & security’, cloud en telecom een belangrijke rol. In de Holland Lounge kunnen bedrijven die de stap willen maken naar buitenlandse markten (starters international business) netwerken en kennis uitwisselen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.