T-Mobile heeft snel veel nieuwe klanten gekregen

T-Mobile weet steeds sneller meer klanten aan zich te binden. Dit lijkt vooral te komen door stunts met goedkope databundels en nieuwe abonnementsvormen.T-Mobile

T-Mobile klanten

Het bedrijf maakte vandaag bekend dat er in het vierde kwartaal van 2016 maar liefst 71.000 nieuwe (postpaid) klanten bij zijn gekomen. In totaal waren het er in 2016 zo'n 183.000, waarvan ruim de helft de overstap maakte in het derde en vierde kwartaal van dat jaar. T-Mobile verloor ook klanten, namelijk 28.000 aan de prepaidkant. Het totaal aantal klanten staat nu op 3,746 miljoen. T-Mobile Thuis heeft daarnaast nog eens 164.000 klanten. Het aantal belminuten per klant per maand is gestegen van 175 een jaar geleden, naar 191 nu. Het dataverkeer bleek in het vierde kwartaal met 48 procent te zijn gegroeid, in vergelijking met een jaar eerder.

Omzet

De omzet is in het vierde kwartaal ook gestegen en wel met 4,7 procent, naar 356 miljoen euro. Door investeringen in marketing is de brutowinst wel met 35 procent gedaald, naar 77 miljoen euro. Over heel 2016 is er een omzetdaling van 4,5 procent zichtbaar.

Abonnementen

T-Mobile heeft de afgelopen maanden een abonnement gelanceerd met onbeperkte databundels en een met onbeperkte muziekstreaming. Laatstgenoemde dienst zou volgens de Autoriteit Consument en Markt (ACM) illegaal zijn vanwege netneutraliteitsregels. Deze is daarom een rechtszaak tegen de provider gestart.

Amerikaanse praktijken

De strategie lijkt te zijn overgenomen van de Amerikaanse tak. Daar lanceerde T-Mobile bijvoorbeeld een omstreden dienst met onbeperkte videostreaming, op verlaagde snelheden. Hier verscheen een vergelijkbaar abonnement, al werden de snelheidsbeperkingen verwijderd toen de ACM er bezwaar tegen aantekende.

Deutsche Telekom

Het moederbedrijf van T-Mobile is Deutsche Telekom. Dat bedrijf heeft in 2016 een omzetstijging van 5,6 procent gerealiseerd en komt nu uit op 73,1 miljard euro. Door een eenmalige afschrijving op aandelen in de Britse provider BT, is de nettowinst wel behoorlijk gedaald, naar 2,7 miljard euro.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.