Online advertising biedt kansen voor telecomproviders

Een recent onderzoek laat zien dat telco's een grote rol kunnen spelen bij online advertising. Een aantal bedrijven, zoals Telefonica, Singtel en Verizon is al actief op de online advertentiemarkt. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Synchronoss, leverancier van softwareoplossingen voor telecomproviders.online advertising

Google en Facebook voeren online advertising markt aan

Telecombedrijven kunnen hun data-inzichten en analysevaardigheden inzetten en op deze manier een speler gaan worden in de groeiende markt van online-advertenties. Van de 300 ondervraagde ondernemingen in het onderzoek noemen de meeste Google en Facebook als het 'go-to'-platform voor advertenties. Dat is op zich niet vreemd, want dat zijn de grootste spelers op dit gebied. Eén op de vier respondenten werkt ook nauw samen met een telecomprovider, die gespecialiseerd is in big data en online advertising. Met name de kwaliteit van de gegevens die de telco's leveren wordt geroemd.

Mobiel datagebruik

De bedrijven die deelnamen aan het onderzoek zeggen dat ze behoefte hebben aan meer inzicht in gegevens en willen daar graag extra voor betalen. Met deze extra gegevens en analytics kunnen de bedrijven gerichter adverteren. Telco's worden, na sociale netwerken, genoemd als een belangrijke bron van informatie over mobiel datagebruik van consumenten. Ze zijn belangrijker dan mediabedrijven, fabrikanten van apparaten en platforms voor chat-apps. De gebieden waar de providers een streepje voor hebben op andere aanbieders, zijn real-time locatiegegevens, netwerkintelligentie en gegevens afkomstig uit facturering.

Data privacy

De uitkomst van dit onderzoek kan een steun in de rug zijn voor telecomproviders die nog twijfelen of zij hun gegevens te gelde kunnen maken. Hierbij valt te denken aan het leveren van data-as-a-service aan derde partijen. De ervaringen die providers hebben op het gebied van privacy kan van doorslaggevend belang zijn. De bedrijven die deelnamen aan het onderzoek hebben data privacy zelf niet boven aan hun agenda staan. Dat komt doordat ze te onbekend zijn met het fenomeen online advertising. De kennis en ervaring van de telco's op dit terrein kunnen deze bedrijven helpen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.