BTG Themadag laat vele gezichten van IoT zien

Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek was 7 maart de bijzondere locatie voor de BTG Themadag ‘BTG goes Countryside – IoT in de praktijk’. Boeiende sprekers, TEDTalk-achtige pitches van mooie IoT-praktijkcases en een rondleiding door het boerenbedrijf maakten het een interessante Themadag.

BTG Themadag

Het event werd geopend door Petra Claessen, managing director van de BTG. Zij benadrukte nog eens het belang van een praktijkgericht evenement over een – vaak nog – abstract thema als Internet of Things. BTG Themadag IoT in de praktijkVervolgens gaf zij het woord aan Ras Lalmy, voorzitter van de BTG Expertgroep IoT en dagvoorzitter voor dit event. Hij legde de link met de thema’s van de BTG expertgroep IoT. Daarna vertelde hij nog kort over zijn IoT-ervaringen op het Mobile World Congress in Barcelona.

Plenaire presentaties

De eerste presentatie van de dag ging over het slimste kantoorgebouw van Nederland: The Edge. Sjoerdtje Giesen en Michiel de Vries van Deloitte vertelden over de ‘lessons learned’ van twee jaar The Edge. "Data is key – van wie zijn de data en zijn die beschikbaar?"; "don’t forget the users"; en "begin en leer".

Harald de Wilde, strategic channel developer bij Cisco ging in zijn keynote in op de uitdagingen en trends van Internet of Things. De Wilde gaf een stappenplan voor het perfecte IoT-project. “Stap nul is: je afvragen wat de waarde is, wat je wilt bereiken met de inzet van IoT. Think big, start small and fail fast”, aldus De Wilde.

Praktijk pitches

Aan Roderick Goedegebuure (partner manager IoT Tele2) , Junior Kooyman (CEO The IoT Company) en Erik Peeters (managing director Internet of Things bij KPN) was de eer om in TEDTalk-style enkele interessante praktijkcases te pitchen aan de toehoorders. Zo kwamen IoT-praktijkverhalen voorbij van DHL (KPN), Vcosyst (The IoT Company) en Esab, Tunstall en AHT Cooling Systems (Tele2).

IoT in de praktijk

BTG Themadag IoT in de praktijkKlap op de vuurpijl van het event was de rondleiding langs koeien, melkrobots en zelfrijdende voermachines door de bevlogen agrarisch ondernemer Peter Gille. Hij vertelde de BTG-leden alles over de IoT-technologie in zijn melkveebedrijf.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.