4G nu ook voor alle klanten Simyo

Dat je klanten eigenlijk niet meer enkel 3G kunt bieden lijkt ook provider Simyo te vinden. Vanaf dinsdag 14 maart heeft de virtuele provider zijn internet- en belbundels aangepast. De toeslag voor 4G vervalt. Alle klanten worden automatisch overgezet naar 4G, waarvoor virtuele provider Simyo het KPN-netwerk gebruikt.

Simyo

Toeslag voor Simyo 4G

Voorheen kregen klanten van Simyo standaard een 3G-verbinding bij hun abonnement. Wie 4G wilde en een hogere internetsnelheid betaalde daarvoor een meerprijs van 5 euro per maand. Daar is nu een einde aan gekomen: alle klanten krijgen standaard 4G, zonder bijbetaling. Dit lijkt te passen in de trend dat 4G steeds meer gemeengoed wordt. Goedkope bugettelefoons ondersteunen tegenwoordig steeds vaker 4G en zelfs prijsvechters als hollandsnieuwe moeten het eigenlijk op zijn minst tegen meerprijs aanbieden.

Grotere databundels

Simyo verlaagt ook de prijzen van de databundels. Gebruikers betalen minder voor dezelfde hoeveelheid data in de bundel. De prijs voor het bijkopen van data buiten de bundel blijft wel hetzelfde. De kleinste databundels van 200 en 500 MB verdwijnen helemaal, hier kunnen geen nieuwe abonnementen voor worden afgesloten. Dit is in overeenstemming met de trend naar grotere bundels en de terugkeer van 'onbeperkt' internet voor mobiele abonementen. Simyo volgt wat dat betreft netjes de markt.

Nieuwe tarieven Simyo

Bekijk je de nieuwe tarieven van Simyo, dan zie je dat het gaat om aardige prijsverlagingen. Zo gaat de prijs per maand voor de grootste databundel van 4 GB omlaag van 25 naar 16 euro. Dat is een prijsdaling van maar liefst 36 procent. Bij de kleinere bundels is de relatieve prijsdaling kleiner. Tegelijkertijd wordt onbeperkt sms'en goedkoper maar blijven belkosten gelijk of gaan ze voor de kleinste belbundel iets omhoog. Als nieuwe mogelijkheid biedt Simyo wel onbeperkt bellen voor een vast bedrag. Prijzen bij een jaarabonnement liggen iets lager dan deze maandprijzen.

Prijzenoorlog?

Toen T-Mobile met zijn nieuwe abonnementen voor 'onbeperkt internetten' kwam, werd gesproken over het ontketenen van een prijzenoorlog. Een echte oorlog hebben we nog niet gezien, maar trends zijn wel zichtbaar. Grotere bundels, lagere tarieven en 4G standaard zien we bij veel nieuwe abonnementen terug. Tel daarbij op de aanpassingen in de roamingkosten vanwege Europese regelgeving en het is duidelijk dat de omzet van providers uit abonnementen onder druk staat. Het upgraden van klanten naar hogere bundels zal dit misschien maar voor een deel kunnen opvangen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.