Surface Book vanaf 20 april beschikbaar in Nederland

Afgelopen oktober werd al aangekondigd dat de Surface Book van Microsoft in Nederland beschikbaar zou komen. Nu is bekendgemaakt dat dit vanaf 20 april het geval zal zijn. De zeer krachtige laptop met touchscreen wordt geleverd met de Surface Pen, die met 1024 drukniveau's moet zorgen voor een natuurlijke schrijf- en tekenervaring.

Surface Book

Surface Pro

Microsoft heeft intussen al een aantal Surface-apparaten uitgebracht. De Surface Book is in Nederland de volgende toevoeging na de Surface Pro-serie, de enige serie die hier verkrijgbaar was. Die Surface Pro was de eerste 2-in-1-tablet die werkelijk een laptop kan vervangen.

Surface Book

De laptop heeft een 13,5-inch beeldscherm met een nogal bijzondere verhouding van 3:2, dat ook los kan worden gebruikt als tablet. De resolutie bedraagt maar liefst 3000 x 2000 pixels. Het krachtigste model is de Surface Book met Performance Base. Grafisch gezien is dit model dubbel zo sterk als de andere uitvoeringen. Je moet er dan ook heel wat meer geld voor neertellen.

De andere modellen die in Nederland beschikbaar komen, zijn de i5 met Integrated Graphics en de i5 met dGPU. Verder kun je kiezen voor een model met 8 of 16 GB werkgeheugen en met opslagruimte van 128 GB tot 1 TB (ssd's). De apparaten zijn voorzien van bluetooth en hebben een camera van 8 megapixel en een frontcam van 5 megapixel. Verder heeft de Surface Book een accu die op papier tot wel zestien uur mee moet gaan.

Prijzen

De Surface Book serie is allesbehalve goedkoop. Dit zijn de adviesprijzen die momenteel bekend zijn gemaakt:

 i5/8 GB/128 GB  € 1649
 i5/8 GB/256 GB/dGPU  € 2069
 i7/8 GB/256 GB/dGPU  € 2599
 i7/16 GB/512 GB/dGPU  € 3019
 i7/16 GB/1 TB/dGPU  € 3649

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.