Wordt Amazon mobiele provider in Duitsland?

Amazon neemt beetje bij beetje de wereld over. De Amerikaanse internet retailer is veel meer dan een verkoper van online boeken, waar het in de jaren negentig allemaal mee begon. Inmiddels is er zo’n beetje alles te koop wat je je kunt bedenken, bieden ze diensten als cloudopslag én beheren ze diverse grote media-websites. Nieuwste plan: Amazon wil in Duitsland de markt betreden als mobiele provider.

Amazon mobiele provider

Virtuele provider Amazon

Volgens bronnen van het Duitse Wirtschafts Woche zijn de gesprekken over de plannen van Amazon inmiddels al in gang gezet. Amazon wil in Duitsland een virtuele provider worden. Ze zetten zodoende geen eigen netwerk op, maar willen gebruik maken van de al bestaande netwerken van de grote echte providers in Duitsland: genoemd worden Deutsche Telekom, Vodafone en Telefónica. Mogelijk koopt Amazon bij een van deze drie partijen langdurig netwerkcapaciteit in. Ze kunnen vervolgens hun eigen simkaarten tegen hun eigen tarieven gaan verkopen.

Wellicht wordt mobiele telefonie van Amazon gecombineerd met hun Prime-dienst. Leden van Amazon Prime profiteren van allerlei voordelen. Zo worden voor miljoenen producten geen verzendkosten in rekening gebracht, kan er naar films worden gekeken met Prime Video en zijn er twee miljoen liedjes te beluisteren via Prime Music.

Amazon Fire Phone flopte

Het is niet de eerste keer dat Amazon de markt van mobiele telefonie probeert te betreden. Maar niet alles wat het internetbedrijf aanraakt verandert in goud. In 2014 bracht Amazon de Fire Phone op de markt, maar dat werd een grote flop. Dat Amazon met een nieuwe mobiele telefoon voor de dag komt, ligt niet in de lijn der verwachting.

Amazon wil nog geen commentaar leveren op de geruchten.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.