5G kan binnen drie jaar vast internet vervangen

De Britse operator Three heeft concrete plannen om binnen drie jaar 5G aan te bieden als vervanger van de vaste internetverbinding. Klanten zijn dan met één abonnement zowel binnens- als buitenshuis verbonden.

5G stad

Grote steden

De uitrol van 5G zal in eerste instantie gebeuren in de Britse steden. Hiermee hoopt de operator binnen drie jaar 40 procent van de bevolking van 5G te voorzien. Dat is snel; enkele maanden geleden berichtten we nog dat volgens het 5G Action Plan van de EU alle grotere stedelijke gebieden en de belangrijkste verkeerswegen tegen 2025 helemaal door 5G moeten worden afgedekt.

Binnen en buiten

Three wil in eerste instantie bestaande mobiele zendmasten in de grote steden gebruiken om de signalen over de nieuwe frequenties te versturen. Met een speciale draadloze router worden ook huizen verbonden met dit hogesnelheidsinternet. Klanten hebben hierdoor aan één abonnement genoeg om thuis en buitenshuis internet te hebben. Bij de eerste tests met de gebruikte frequenties werden snelheden tot 1 gigabit per seconde bereikt. Ter vergelijking: dat is dubbel zo snel als de huidige snelste glasvezelabonnementen die in Nederland worden aangeboden.

5G, geen ontkomen aan!

De plannen van Three staan niet op zichzelf – wereldwijd schieten de 5G-plannen als paddenstoelen uit de grond. Er is geen ontkomen meer aan 5G. Wil je hier meer over weten? Op donderdag 11 mei gaat BTG weer on Tour en zijn we welkom bij CM in Breda. Tijdens deze sessie komt onder andere Jeroen Thijssen, Product Manager wireless solutions bij Huawei, aan woord. Hij gaat ons uitleggen waarom we niet meer ontkomen aan 5G. Daarnaast bespreekt Jeroen van Glabbeek, CEO van CM, zijn boeiende visie: “1 plug-and-play platform voor alle mobiele kritische bedrijfsprocessen” en neemt Vincent Everts, Nederlands bekendste trendwatcher op het gebied van internet en techniek, ons mee in een inspirerend verhaal over Internet of Things.

Meld je snel aan want er zijn maar zestig plaatsen te vergeven!

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.