KPN-abonnementen vaste aansluiting gewijzigd per 1 juli

Per 1 juli 2017 wijzigt KPN de prijzen en andere voorwaarden van KPN-abonnementen met een vaste aansluiting. De wijzigingen hebben betrekking op internet, digitale tv, Alles-in-1 en vast bellen, eigenlijk alles wat via een vaste lijn loopt. Ook voor Digitenne verandert het abonnement per 1 juli. Zowel prijzen en snelheden als inbegrepen diensten (Spotify) worden aangepast.

KPN-abonnementen

Hogere internetsnelheden

De snelheden van de internetverbinding gaat omhoog, zowel voor losse aansluitingen als alles-in-1 pakketten. Vooral Internet Instap en Alles-in-1 instap gaan er fors op vooruit met een verdubbeling van 20 Mbit/s download en 2 Mbit/s upload naar respectievelijk 40 en 4 Mbit/s. Bij de Standaard- en Premium-pakketten gaan de snelheden van 60 Mbit/s download en 6 Mbit/s upload naar 80 en 8 Mbit/s. Daarmee kunnen de snelheden van de KPN-abonnementen iets beter concurreren met wat via kabel verkrijgbaar is.

Wijzigingen tv-aanbod

Het tv-aanbod wijzigt eveneens. Sommige zenders verdwijnen, terwijl andere worden toegevoegd of in een ander pakket terechtkomen. Daarnaast zijn er ook nieuwe zenders bijgekomen, zoals Ziggo Sport Racing (in het aanvullende Ziggo Sport Totaal pakket). Kanaalnummers van zenders wijzigen ook en regionale zenders zijn vanaf 4 juli alleen te bekijken in de betreffende en omliggende regio's. Complete overzichten hiervan zijn te vinden op de website van KPN.

Geen Spotify

KPN-abonnementen

Provider T-Mobile won onlangs nog een rechtszaak om Spotify en andere diensten te mogen bundelen met een abonnement. Dit ging over het 'zero raten' van Spotify en dergelijke bij een mobiel abonnement, waarbij de verbruikte data niet ten koste van de belbundel gaat. T-Mobile adverteert nu echter met Deezer in plaats van Spotify. Nieuwe klanten van KPN krijgen bij de vernieuwde alles-in-1 pakketten ook niet meer standaard de muziekdienst Spotify erbij. Het blijft wel mogelijk dit als extra dienst af te nemen, tegen een meerprijs.

KPN-abonnementen duurder

Voor alle abonnementen (zowel Digitenne, tv als internet) geldt dat de tarieven per 1 juli omhoog gaan. Alleen de maandtarieven van Internet Standaard en Alles in 1 Premium blijven ongewijzigd, andere abonnementen worden enkele euro's duurder. Niet alleen de maandtarieven stijgen, voor bellen gaan ook de starttarieven en minuuttarieven omhoog. Dit geldt zowel voor bellen via internet (VOIP) als voor vaste telefonie. De tarieven voor ISDN gaan eveneens omhoog, maar zoals we eerder berichtten gaat KPN deze technologie helemaal uitfaseren.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.