Omzetdaling VodafoneZiggo in Q1 2017 van 2%

VodafoneZiggo Jeroen HoenkampVodafoneZiggo heeft de voorlopige cijfers van het eerste kwartaal van 2017 bekendgemaakt. Hieruit blijkt dat het bedrijf een omzetdaling liet noteren van 2% (€ 1.018 miljoen). Het bedrijf zegt € 6 miljoen verloren te hebben als gevolg van mobiele regelgeving. De omzet van de mobiele tak van de onderneming liep terug met 7%, als gevolg van concurrentie en regelgeving. In het zakelijke segment nam het aantal omzet toe, en wel met 1%.

Omzet VodafoneZiggo verder onder druk

Ook het aantal klanten loopt terug, maar minder sterk dan vorig jaar. In dezelfde periode in 2016 liep het aantal abonnementen terug met 40.000. Dit jaar bedraagt het aantal verloren abonnees 5000. Directeur Jeroen Hoenkamp verwacht veel voordeel te behalen uit het gezamenlijke aanbod van de twee ondernemingen. Klanten van Ziggo krijgen interessante Vodafone-aanbiedingen en vice versa. "Ik ben blij met de snelle intergratie van de twee ondernemingen", aldus Hoenkamp. "Onze klanten zullen hier in het komende jaar extra van profiteren. Als gevolg van regelgeving en toenemende concurrentie verwacht ik echter wel dat onze omzet in de komende kwartalen onder druk komt te staan."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.