Investeringen in digitale transformatie moeten omhoog

Bedrijven wereldwijd zullen komende jaren hun budgetten voor digitale transformatie flink gaan opschroeven, zo voorspelt onderzoeksfirma IDC. De digitale transformatie staat op een omslagpunt – en dat geldt voor elk bedrijf.

Digitale transformatie

$ 2,1 biljoen voor digitale transformatie

Wereldwijd zal er dit jaar $ 2,1 biljoen worden geïnvesteerd in het implementeren en managen van de digitale transformatie-initiatieven. Volgens het onderzoeksbureau staat digital transformation op een omslagpunt: binnen drie tot vier jaar zal dit onderwerp bij organisaties geen ‘project’, ‘initiatief’ of ‘speciale business-unit’ meer zijn. Van de Global 500 heeft 70% aan het eind van dit jaar een speciaal team voor digitale transformatie.

Geen ontkomen aan

Hoewel ‘digital transformation’ klinkt als een IT-aangelegenheid, is er voor geen enkel bedrijf ontkomen aan. “Het wordt de kern van wat industrieleiders doen en hoe ze opereren. Ongeacht de leeftijd of branche, elk bedrijf wordt digitaal in de manier waarop leidinggevenden en werknemers denken en werken.”

Investeringen moeten omhoog

Marktanalist IDC merkt dat de digitale transformatie in een stroomversnelling is gekomen en bedrijven moeten zich goed voorbereiden op de impact die dit op de economie zal hebben. Zo zal de cloud infrastructuur de komende jaren met 29% groeien en business services en applicaties met 22%. IDC concludeert dat bedrijven, om deze ontwikkeling het hoofd te bieden, meer moeten investeren om hun ontwikkelingsteams sneller te laten groeien.

BTG Business Event Digital Transformation

Digital Transformation is ook het thema van het BTG Business Event van 8 juni. Hierbij spreken onder andere trendwatchter Lieke Lamb, Tele2, TU Delft en Hans Bos, National Technology Officer bij Microsoft Nederland, over Digital Transformation en de vele uitdagingen die dit met zich meebrengt.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.