8 juni 2017: Verkiezing Young ICT Professional 2017

Dit jaar wordt voor de tweede keer de BTG Young Professional ICT/Telecom Award uitgereikt tijdens het jaarlijkse BTG Business Event op 8 juni. Naast de verkiezing voor ICT/ Telecom manager van het jaar wordt dit jaar ook de Young ICT professional met de beste, zichtbare rol in een ICT-project gekozen.

BTG Young ICT Professional Award: voor wie?

De BTG Young Professional ICT/Telecom Award is bedoeld voor jonge ICT professionals (onder de 35 jaar) die ofwel een zichtbare rol in een bedrijfskritisch telecomproject hebben gespeeld of zelfstandig een ICT-project met succes hebben afgerond.

Deelnemen aan de verkiezing tot Young ICT Professional 2017 biedt onder meer:

 • Een unieke kans om jezelf én je organisatie te profileren bij opdrachtgevers, medewerkers, leveranciers en klanten;
 • Uitgebreide publiciteit in de vakpers;
 • Naamsbekendheid binnen het vakgebied als gewaardeerd Young ICT Professional.

Selectieprocedure

Bij je inschrijving ontvangen we graag een projectbeschrijving. Deze wordt door de onpartijdige en deskundige jury beoordeeld. Uit de geselecteerde projectbeschrijvingen worden drie finalisten gekozen die hun project presenteren aan de gasten van het BTG Business Event op 8 juni. Uit deze presentaties kiest de jury de uiteindelijke winnaar.  

Selectiecriteria

Gedurende het hele proces wordt de kwaliteit en creativiteit van de deelnemende studenten getoetst aan de hand van heldere selectiecriteria:

 1. Het project is van strategisch belang voor de organisatie
 2. Het project omvat een innovatieve oplossing
 3. Meetbare resultaten zijn zichtbaar in het project
 4. Creativiteit en originaliteit
 5. Kandidaat is in staat om als bruggenbouwer op te treden 

Samenstelling jury 2017

De jury bestaat uit een onafhankelijk voorzitter en vertegenwoordigers van leveranciers en eindgebruikers in ICT/Telecom. Zodra de jury compleet is, worden alle namen bekend gemaakt.

Proces na inschrijving/voordracht

 • Kandidaten worden telefonisch benaderd door een vertegenwoordiger van de jury voor een kort interview, waarna de longlist wordt vastgesteld;
 • De deelnemers worden geïnformeerd over het inleveren van de projectbeschrijving;
 • Op basis van de selectiecriteria en de projectbeschrijving zal de jury drie finalisten nomineren. Alle deelnemers worden hiervan schriftelijk, dan wel telefonisch, op de hoogte gebracht;
 • De drie genomineerden worden door de jury uitgenodigd hun projectbeschrijving mondeling te presenteren op de ochtend van 8 juni;
 • De genomineerden presenteren hun project tijdens de middagsessie op 8 juni voor het publiek;
 • De finalisten zijn uiteraard aanwezig op het exclusieve Business Diner op donderdag 8 juni 2017 in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, waar de winnaar bekend wordt gemaakt.

Ben of ken jij dé Young ICT Professional 2017? Aanmelden voor deelname aan de BTG Award kan via een e-mail aan ariannerutgers@btg.org.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.