Smartwatches winnen terrein ten opzichte van de fitness-armband

Het lijkt erop dat de fitness-armband zijn beste tijd heeft gehad. In het eerste kwartaal van 2017 is het aantal verkochte fitness-armbanden namelijk gedaald, zo blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Canalys.

Apple Watch vs. Fitbit

Er gingen 7% minder armbanden over de toonbank dan in dezelfde periode vorig jaar. Toen werden er 9,8 miljoen stuks verkocht, dit jaar waren dat er 9,1 miljoen. Van smartwatches zijn er in Q1 6 miljoen meer de toonbank over gegaan dan een jaar eerder; een stijging van 25%. Smartwatches maken nu 40% van de wearable-markt uit. Het succes van Apple gaat ten koste van Fitbit, dat 30% minder fitness-armbanden verkocht.

Apple watch vs. fitbit

Smartwatches krijgen smartphone-functies

Volgens de onderzoekers is de hernieuwde belangstelling voor slimme horloges te danken aan de Apple Watch met zijn nieuwe focus op gezondheid en fitness. De tweede generatie Apple Watches zijn waterafstotend en ondersteunen het streamen van muziek via bluetooth, twee functies die erg in trek zijn bij sporters. Bovendien worden de batterijen en sensors van smartwatches, niet alleen die van Apple, steeds beter. Dat zijn belangrijke redenen voor consumenten om over te stappen van een fitness-armband.

Het succes van Apple gaat ten koste van Fitbit, dat 30% minder fitness-armbanden verkocht.  "Sporters kozen voor een armband, omdat ze geen zin hadden om een zware smartphone mee te zeulen", aldus Jason Low, analist bij Canalys. "Maar nu de smartwatches steeds meer extra functies krijgen, worden ze interessanter."

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.