Mobiel internet via Tele2 nu ook met onbeperkt data

Vanaf 17 mei biedt Tele2 onbeperkt mobiel internet via 4G voor een vast bedrag per maand. Het Unlimited-abonnement gaat 25 euro per maand kosten. Tele2 duikt daarmee onder de prijs van 35 euro per maand die T-Mobile rekent voor onbeperkt mobiel internet. Net als bij T-Mobile kunnen klanten standaard een aantal gigabytes per dag verbruiken, maar dit onbeperkt aanvullen met gratis bundels (van 1 gigabyte) door een sms te sturen.

Concurrentie van T-Mobile

Tele2 had nog geen onbeperkt internet, wel abonnementen met een limiet van 24 gigabyte.  De prijs van dit abonnement met onbeperkte minuten en sms lag met 36 euro per maand echter hoger dan het 'onbeperkt alles' abonnement van T-Mobile (35 euro). Het is dus niet onverwacht dat Tele2 de prijzen nu aanpast. T-Mobile gaf eerder aan dat sinds de introductie van zijn Unlimited-abonnementen al zo'n 300.000 klanten dit abonnement hebben afgesloten. In hoeverre hier voormalige abonnees van Tele2 bij zaten is niet bekend.

mobiel internet

Overstap oude abonnementen

Klanten konden al kiezen uit databundels van 1, 2, 5, 10 of 24 gigabyte en naar keuze 100 belminuten/sms of onbeperkt bellen en sms. De abonnementsprijs hangt af van de combinatie, maar kon oplopen tot 36 euro per maand. Het nieuwe Unlimited-abonnement biedt onbeperkt bellen en sms en geen datalimiet en kost 25 euro per maand. Klanten die met hun oude abonnement duurder uit zijn, kunnen overstappen op Unlimited met behoud van hun overige contractvoorwaarden en contractduur. Dat is bijvoorbeeld het geval voor klanten die 10 gigabyte en onbeperkt bellen/sms hebben (26 euro per maand). Klanten met een limiet van 24 GB worden automatisch overgezet, die zijn sowieso goedkoper uit met het nieuwe abonnement.

Tele2 onbeperkt mobiel internet: prijzenoorlog?

Het is afwachten hoe KPN en Vodafone op de stap van Tele2 gaan reageren. KPN heeft onlangs al een aanpassing van zijn mobiele abonnementen aangekondigd en daarbij de datalimieten flink verhoogd. Vodafone, dat is samengegaan met Ziggo, heeft nog niet echt gereageerd op de prijzenoorlog die door T-Mobile in gang is gezet. Zowel KPN als Vodafone/Ziggo zijn sterk vertegenwoordigd op de vaste lijn of kabel en bieden klanten interessante multiplay-pakketten en combinatiekortingen. T-Mobile en Tele2 hebben hier minder mogelijkheden voor. Met de nieuwe Unlimited-abonnementen van Tele2 wordt de prijzenoorlog voor mobiel internet hoe dan ook weer aangewakkerd.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.