Vodafone presenteert jaarcijfers en pleit voor betere Europese beveiliging tegen hackers

Hoe belangrijk beveiliging tegen cyber-criminelen is, is het afgelopen weekend maar weer eens aangetoond. Over de hele wereld gijzelde de ransomware WannaCry tienduizenden computers van zowel gewone gebruikers als bedrijven. Vittorio Colao, CEO van de Britse telecommunicatiegigant Vodafone, pleitte tijdens de bekendmaking van de Vodafone jaarcijfers voor een betere samenwerking in Europa om dergelijke bedreigingen te voorkomen.

Vittorio Colao

Europese beveiliging

Hoewel Vodafone niet getroffen werd door de aanval, heeft Colao er naar eigen zeggen ’s nachts wakker van gelegen. Volgens hem is het zaak om de samenwerking tussen bedrijven in Europa – ook uit verschillende branches – te versterken, om zo de beveiliging tegen cyber-aanvallen te verbeteren.

Financiële resultaten

Daarnaast zouden echter ook de financiële resultaten van zijn bedrijf ervoor gezorgd kunnen hebben dat hij ’s nachts niet kon slapen. Voor het tweede jaar op rij boekt de telecomreus een miljardenverlies. Zo daalde de omzet met 4,4 procent naar 47,6 miljard euro. Onder de streep staat een rode 6,1 miljard euro; in het afgelopen jaar was het verlies nog 5,1 miljard euro.

Verklaring Vodafone jaarcijfers

De redenen voor de slechte cijfers zijn volgens Colao dure ontwikkelingen op de Indiase markt en een slecht resultaat op de Britse markt door Brexit. Goede markten waren daarentegen Duitsland en Italië. In Duitsland kwam dat vooral door verkochte kabelabonnementen, de mobiele markt bleef stabiel. In Italië vreest Colao dat het goede resultaat in de komende jaren onder druk komt te staan door sterkere concurrentie. Hier noemt hij Telecom Italia en iliad als de grootste bedreigingen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.