Veel vraag naar verzekering tegen cyberaanvallen

Naar aanleiding van de cyberaanval van afgelopen week is er een explosieve stijging van de vraag naar een verzekering tegen cyberaanvallen. BNR peilde dat bij de grootste verzekeraar op dit gebied na het weekend drie keer zo veel aanvragen kwamen dan normaal – sinds 1 januari 2016 zijn ze met 550% gegroeid. Want áls je dan getroffen wordt, kun je maar beter verzekerd zijn. En zo’n verzekering heeft zeker voordelen.

verzekering tegen cyberaanvallen

Machteloos

Als de cyberaanval van afgelopen week ons íets leert, dan is het wel dat het voor bedrijven moeilijk is om zich hiertegen te beschermen. Zorgen dat alle systemen continu geüpdate worden en personeel én partners zo goed mogelijk blijven adviseren voorzichtig om te gaan met links in e-mail. Maar dan nog, kan een kleine onoplettend desastreuse gevolgen hebben – hoe groot of klein je bedrijf ook is.

Verzekering tegen cyberaanvallen

Behalve de grote gevolgen en de machteloosheid die je als bedrijf kunt voelen, zijn er nog enkele goede redenen om een cyberverzekering te overwegen. Advocatie.nl somt vijf redenen op:

 1. Elk bedrijf is groot genoeg voor een aanval
 2. De risico’s zijn niet verzekerd op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering
 3. Je kunt niemand aansprakelijk stellen
 4. De gevolgen zijn niet te overzien
 5. Premies zijn betaalbaar

Bovendien heeft zo’n verzekering nog extra voordelen, zoals dekking voor forensisch onderzoek, digitale aansprakelijkheid, bedrijfsstilstand, boetes van toezichthouders (zoals bij een datalek van persoonsgegevens, die een boete oplevert bij de Autoriteit Persoonsgegevens) en geven ze ondersteuning wanneer er een aanval heeft plaatsgevonden.

BTG Trendsessie Cyber Security

Geheel in het hot topic van de cyberaanvallen, organiseren BTG, T-Mobile en ReciperoXS op 13 juni een exclusieve trendsessie Cyber Security voor senior business leaders.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.