Gebruik smartphone blijft stijgen

Twee op de drie Nederlanders maakt via een mobiel apparaat contact met websites en apps. Het gebruik van de smartphone bedraagt 71%, terwijl de tablet in 60% van de bezoeken wordt ingezet. Dat blijkt uit het GfK DAM-onderzoek van april 2017.

 

gebruik smartphone stijgt

Jongeren gebruiken smartphone het meest

Op smartphones zijn het vooral apps die geraadpleegd worden: 85% van alle bezoeken op smartphones betreft apps en een kleine 15% websites. Bij jongeren (13-34 jaar) is meer dan driekwart van alle bezoeken afkomstig van de smartphone. Daarmee blijven jongeren koploper in het gebruik ervan. Vijftigplussers gebruiken de tablet het meest; 36% van al hun bezoeken vinden plaats op de tablet, net iets minder dan op smartphones. Het aandeel bezoeken aan sites en apps op tablets is licht gedaald van 26% naar 24%, en is daarmee net iets groter dan het aantal bezoeken op PC/Laptop.

Als je kijkt naar welke apps dan op welk apparaat worden gebruikt, valt op dat de Facebook-app zowel op de mobiele telefoon als op tablet wordt gebruikt. Het bereik van Facebook op de smartphone is zelfs nog iets gestegen in april 2017 en wordt nu door evenveel mensen op een pc of laptop gebruikt als via de smartphone. Instagram wordt voornamelijk op de smartphone gebruikt, veelal door jongeren.

Gebruik smartphone stijgt: Google populairst

Ook in de maand april werd Google het vaakst benaderd en blijft daarmee op de eerste plaats staan. Het merk komt in de top 10 met vijf producten voor (Google, YouTube, Google Search, Google Maps en Gmail). De top 10 wordt verder gedomineerd door buitenlandse merken en apps. Er staan ook twee producten van Nederlandse bodem bij de eerste tien, namelijk Bol.com en Marktplaats.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.