Kunstmatige intelligentie hoog op de agenda smartphonefabrikanten

Chipfabrikant ARM heeft twee nieuwe chips gepresenteerd die speciaal gericht zijn op kunstmatige intelligentie. De chips van ARM worden gebruikt door veel smartphonefabrikanten. De nieuw gepresenteerde ARM Cortex-chips zijn volgens de fabrikant 50 procent sneller dan de huidige modellen. Met name toepassingen op het gebied van augmented reality en spraakassistentie zullen gaan profiteren van de nieuwe chips. Tevens kunnen zij ingezet worden in zelfrijdende auto's.

ARM Cortex voor kunstmatige intelligentie

Ook voor Apple is kunstmatige intelligentie speerpunt

Onlangs kondigde Apple ook aan chips voor kunstmatige intelligentie te gaan ontwikkelen. Ook hierbij zijn de speerpunten augmented reality en zelfrijdende auto's. Daarnaast hebben chipfabrikant Qualcomm en Google modules voor het uitvoeren van losse KI-taken. Voorheen werden deze taken uitgevoerd door onder meer de processor. Dit gaat ten koste van andere belangrijke taken en verbruikt uiteraard veel batterijvermogen. Door KI uit te laten voeren door een speciale module, wordt de processor minder zwaar belast.

ARM Cortex en spraakassisentie

De belangrijkste toepassing van kunstmatige intelligentie op smartphones is de spraakassistent. Alle grote merken hebben deze voorziening ingebouwd in hun devices: denk aan Siri op de iPhone van Apple en Bixby op de nieuwe Samsung-toptoestellen. Wanneer de smartphones in staat zijn om patronen sneller te herkennen, kunnen ze hun werk beter doen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.