BTG Business Event 2017: Live-blog

Vandaag vindt in Huis ter Duin het BTG Business Event plaats. Naast verschillende lezingen, worden de hier de BTG Awards voor ICT/Telecommanager 2017 en Young Professional 2017 uitgereikt. Kun je er niet bij zijn? Volg hier ons live-blog.

Na de opening door dagvoorzitter Danny Frietman en Jan van Alphen is trendwatcher Lieke Lamp de eerste keynote-spreker: "Concepten blijven hetzelfde, alleen de verschijningsvormen veranderen." Daarna bespreekt ze drie trends in Digital Transformation: Generaties, Big Data & IoT en Robots&AI.

Na de bevlogen keynote van Lieke Lamb neemt nu Rutger Gerritz van CycloMedia het woord. BTG-partner CycloMedia brengt Nederland tot in de kleinste details in beeld, maar opereert ook buiten de landsgrenzen. Jaarlijks maken de opname-auto's 50.000.000 beeldopnames. ‪Het beeldmateriaal helpt bedrijven en overheden op weg naar smart cities.

Young Professional Award

Na de twee keynotes is het de beurt aan de drie kandidaten voor de Young Professional Award om hun pitch te presenteren. Jeroen Both van Welzorg bijt het spits af.

De tweede pitch is van Salim Hadri van Milvum. Hun missie is het helpen van overheid en corporaties bij het digitaal transformeren. Salim was verantwoordelijk voor de ING-case.

Als derde volgt Constance Scholten van Camarilla, 's werelds kleinste sociale netwerk. Camarilla helpt in de massa van sociale media de contacten met je échte vrienden te onderhouden. ‪"Het gaat om verbinden in plaats van presteren." ‬

Middagprogramma

Het middagprogramma start met de keynote van de altijd bevlogen Cor Molenaar. "Hoe concurreer je als bedrijf tegen platformen als Alibaba, Facebook en Airbnb?" "Slechts 5% van grote pltaformen in wereld komt uit Europa. We missen de boot."

 

Vervolgens neemt Leslie Nooteboom van Blink het woord: "De autonome auto is dichterbij dan je denkt." Blink ontwikkelt communicatie tussen voetgangers en autonome auto's.

Daarna is het woord aan Edouard Schneiders, teamleider van TU Delft over het winnen van de SpaceX-wedstrijd van Elon Musk. Hyperloop maat Europa klein: in 30 min van Amsterdam naar Parijs, energiezuiniger, goedkoper en geen blaadjes op het spoor. "Sciencefiction wordt non-fiction, dankzij collaboratie." TU Delft: "Revolutionising transportation at the speed of sound."

Pitches ICT/Telecom Manager

Na de drie middaglezingen, volgen de pitches van de drie kandidaten voor ICT/Telecom Manager 2017. Allereerst presenteert Aernout van der Bend van NGinfra (next generation infrastructures) zijn pitch via een video. NGinfra wil mobiliteit als service bieden, zodat behoefte voor vervoersmiddel verdwijnt. Maar hoe moet de infrastructuur hiervoor veranderen?

Onno Muchall volgt, over de digitale transformatie van het wetgevingsdomein. KOOP heeft in pakweg 10 jaar het hele Nederlandse wetsdomein gedigitaliseerd: met één druk op de knop is alle info gratis beschikbaar voor iedereen.

De derde pitch is van Eric Overvoorde, CIO van Royal HaskoningDHV. "Wat betekent Digital Transformation voor iedereen?" "Door innovaties konden we andere soorten diensten gaan leveren."‬

Keynotes

Na de pitches geeft Hans Bos, NTO bij Microsoft Nederland zijn visie over Digital Transformation. Terloops verklapt hij met welke vier speerpunten je de BTG Awards 2018 wint. "Nederland staat er goed voor in Digital Transformation - we zijn een internationaal icoon." Behoud wel de focus.

Die focus leverde Joost Rigter. Hij is nagenoeg blind en nam het publiek geblinddoekt mee in zijn leven. Het leverde stilte, interactie en het Lang zal ze Leven uit volle borst.

Uitreiking Young Professional Award

Als afsluiting van de ochtendsessie is de uitreiking van de Young Professional Award. Na het verslag van de jury, door juryvoorzitter Michel Hartogsveld, IT Director Loyens & Loeff, wordt Salim Hari verkozen als Young Professional 2017.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.