Nederland heeft op vier na snelste 4G-netwerken

Nederland staat wereldwijd in de top vijf van landen met de snelste 4G-netwerken, één plek lager dan in 2016. Dit blijkt uit een rapport van OpenSignal, dat de dekking van netwerken meet via honderdduizenden app-gebruikers. Gemiddeld beschikken we over een draadloze internetsnelheid van 38,36 Mbps. De landen die ons nog voorbij streven zijn Noorwegen, Hongarije, Zuid-Korea en Singapore. Laatstgenoemde heeft met een snelheid van 45,62 Mbps het snelste draadloze internet.

Snelste 4g-netwerken

4G-dekking in Nederland

De beschikbaarheid van de draadloze verbindingen is in Nederland ook prima. OpenSignal geeft aan dat we hier in ruim 86 procent van de tijd de beschikking hebben over het draadloze netwerk. Dat is nog wel heel wat lager dan de ruim 96 procent van Zuid-Korea, dat deze lijst aanvoert.

Beschikbaarheid 4g-netwerken

Snelste 4G-netwerken: Nederland is vooruitstrevend

Volgens OpenSignal is Nederland een vooruitstrevend land wat betreft 4G-internet. Veel landen volgen met een steeds betere dekking, beschikbaarheid en datasnelheid. Maar waar het gros van de landen een snelheid van 30 tot 40 Mbps nastreeft, gaan de koplopers waaronder Nederland al richting de 50 Mbps.

Wereldwijde ontwikkeling van 4G

De ontwikkeling van het draadloze netwerk gaat zo snel dat wereldwijd de gemiddelde snelheid ervan zo'n beetje dubbel zo hoog ligt als die van wifi. De gemiddelde wifi-snelheid komt niet verder dan 8,8 Mbps, maar de gemiddelde 4G-snelheid zit inmiddels al op 16,2 Mbps.

De snelheid van bekabeld internet is in Nederland de laatste tijd overigens wat weggezakt. Uit de laatste onderzoekgegevens van Akamai blijkt dat de gemiddelde snelheid van bekabeld internet in Nederland rond de 18,7 Mbps ligt, wat goed is voor 'slechts' een twaalfde plek.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.