Nokia terug bij KPN met toestellen bij abonnement

Ondanks de populariteit van sim-only abonnementen worden er in Nederland nog steeds veel abonnementen met toestel afgenomen. De gewijzigde regels hiervoor zouden er misschien toe kunnen leiden dat de vraag naar en het aanbod van toestellen verandert. KPN en dochterbedrijf Telfort komen nu in ieder geval met gunstig geprijsde Nokia-toestellen, die exclusief verkrijgbaar zullen zijn bij abonnementen van KPN of Telfort.

Nokia 5 en 3

De Nokia 5 en 3 zijn eenvoudige, maar nette smartphones. De 5 heeft een 5,2 inch-scherm, 16 GB opslagruimte en een 13 megapixel-camera. De 3 heeft een kleiner 5 inch-scherm en een mindere camera en langzamere processor. Beide telefoons hebben een relatief lage resolutie (geen full hd maar 1280 x 720 pixels) maar wel een nette afwerking. De 5 heeft zelfs een metalen behuizing en een vingerafdrukscanner. De 3 heeft als extra dualsim-ondersteuning. Ze zijn bovendien voorzien van recente software (Android 7), zonder allerlei overbodige apps en franje. Beide toestellen zijn vanaf 28 juni leverbaar bij een abonnement.

NokiaToptoestel en klassieker

De Nokia 6 is het toptoestel in de nieuwe lijn van het merk. Met een 5,5-inch full-hd-scherm, 16 megapixel-camera en 32 GB opslagruimte is dit een prima middenklasser. Het toestel staat bij KPN vermeld als binnenkort verkrijgbaar. Aan de andere kant van het spectrum vinden we de Nokia 3310. Dat is een opvolger van het iconische toestel dat veel klanten zich nog zullen herinneren van vroeger. Deze eenvoudige 'dumb phone' is vanaf half augustus verkrijgbaar.

Kredietverschaffing

De totale toestelkosten voor de Nokia 3 en 5 bij een abonnement zijn respectievelijk 144 en 192 euro. Daarmee vallen deze modellen in elk geval onder de grens van 250 euro waarboven toestellen als lening bij het BKR geregistreerd moet worden. De prijs van de Nokia 6 is nog niet bekend en zal hier mogelijk wel boven liggen. Klanten kunnen bij KPN echter zelf kiezen welk deel van de toestelprijs ze willen financieren via hun maandelijkse abonnementskosten. Afhankelijk van het gekozen maandbedrag en eventuele eenmalige toestelkosten zal ook bij dit toestel een kredietregistratie bij het BKR mogelijk achterwege kunnen blijven.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.