Streaming muziekdiensten aanbieden populair bij bedrijven

Steeds meer bedrijven komen met een eigen streaming muziekdienst, naast gevestigde aanbieders als Spotify, Apple en Google. Deze week maakte ook winkelketen Mediamarkt bekend met een eigen muziekdienst te komen, samen met Talpa Radio. De nieuwe muziekdienst heet Juke en biedt behalve on-demand muziek ook radiostations van Talpa. Maar Juke is maar één voorbeeld van nieuwe aanbieders op de markt voor streaming muziekdiensten. Ook waar de koppeling met muziek niet zo duidelijk is als hier met Talpa, zijn bedrijven bezig met eigen muziekdiensten.

Juke

De muziekdienst Juke van Mediamarkt en Talpa Radio is per half juli beschikbaar. Het aanbod van 40 miljoen muzieknummers en de prijs van 9,99 per maand zijn redelijk vergelijkbaar met die van andere diensten. Speciaal voor Juke zijn radiozenders van Talpa zoals Radio 538, Sky Radio en Radio Veronica. Die zijn overigens ook met een gratis account te beluisteren. Daarnaast worden er afspeellijsten samengesteld door dj's van Talpa en andere bekenden en locatiegebaseerde lijsten. In winkels van Mediamarkt wordt via servicepunten klantenservice voor Juke verleend.

streaming muziekdienstenTesla

Een streaming muziekdienst aangeboden door een grote elektronicaketen en mediaconcern is nog niet zo branchevreemd. Maar ook autofabrikant Tesla schijnt plannen te hebben voor een eigen muziekdienst. Dat lijkt vreemd, maar zoals Business Insider ook aangeeft zijn er genoeg goede redenen voor te bedenken. Zo is een muziekdienst een goede manier om klanten te werven, aan je te binden, en meer over ze te weten te komen, nog los van de extra inkomsten.

Meer streaming muziekdiensten

Heel veel bedrijven zijn of komen met hun eigen muziekdienst op de proppen. Daaronder vind je bedrijven zoals Apple en Google die hun eigen platform ermee versterken. Het grootste online gameplatform, Steam, is eveneens bezig met het ontwikkelen van een muziekdienst. Maar ook aanbieders van hardware (zoals Bose) zijn geïnteresseerd in deze markt en zelfs een autofabrikant zoals Tesla.

streaming muziekdienstenMeer dataverbruik

Een gevolg van die nog steeds groeiende populariteit van streaming muziekdiensten is meer dataverbruik. Met de komst van meer aanbieders zal die groei ook vast niet afnemen. Het afschaffen van de roamingtarieven maakt het bovendien voor consumenten makkelijker om ook in het buitenland van de muziekdiensten gebruik te blijven maken. Sommige providers spelen er op in, zoals T-Mobile met het aanbieden van 'datavrije' muziek bij een mobiel abonnement. Met de komst van Juke wordt de Nederlandse markt voor streamingdiensten in ieder geval weer een stuk voller.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.