BTG-voorzitter reageert: Nationale bundels te krap voor buitenlandgebruik

Vanochtend had BNR Radio een item over de gevolgen van de nieuwe roamingregels voor zakelijke gebruikers in het buitenland. Hierin werd geconcludeerd dat bij zakelijke abonnementen internetten binnen de EU zelfs duurder kan uitpakken, door te krappe nationale bundels. Namens BTG reageerde voorzitter Jan van Alphen.

Bundels in het buitenland

De oorzaak van de hoge kosten is dat bedrijven contracten hebben die zijn toegespitst op het verbruik in Nederland. Voor buitenlandgebruik werden aparte bundels afgesloten. Nu die zijn vervallen, valt het buitenlandgebruik dus binnen de gewone bundel. Het resultaat is dat de bundels worden overschreden en dat loopt in de kosten.

Jan van Alphen waarschuwde dat bij misbruik voor privédoeleinden niet alleen de werkgever zal worden belast.

[userquote user="906"]“Als er sprake is van misbruik door een medewerker, zal de werkgever de medewerker daarop aanspreken en die kosten op hem of haar verhalen.”[/userquote]

Hele radiofragment

Bij het radiofragment kwam behalve Jan van Alphen ook Ron Rijkenberg, CEO van consultancybedrijf A&B Groep, aan het woord. Beluister hier het hele fragment:

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.