Visa beloont restaurants om cashless te gaan

cashlessOok al wordt er steeds meer afgerekend met pinpas of creditcards, volgens Visa betalen consumenten nog steeds te veel met contant geld. In Amerika is Visa begonnen met het belonen van restaurants wanneer ze cashless worden. Vijftig restaurants kunnen 10.000 dollar verdienen wanneer ze overstappen naar een bedrijfsmodel zonder cash. Om in aanmerking te komen voor de beloning moet het deelnemende bedrijf alle vormen van contant geld in de ban doen en alleen nog betalingen accepteren via een pas of smartphone, horloge of andere draagbare technologie.

Contant geld de wereld uit

Deze poging van Visa is te begrijpen omdat creditcardbedrijven van iedere transactie een percentage ontvangt. "In 2020 gebruiken meer dan 5 miljard mensen een mobiel device, dus is het voor ons belangrijk om zowel ondernemingen als consumenten de voordelen van cashless te laten inzien", vertelt de het hoofd van de afdeling Merchant Solutions. Eerder liet de CEO van Visa een ander, veel sterker geluid horen: "We willen contant geld de wereld uit helpen", zei hij tijdens een congres voor investeerders.

Vooralsnog zijn er geen plannen om deze 'Visa Cashless Challenge' naar landen buiten Amerika te brengen. "Dit hangt af van de lokale markt en interesse", aldus het bedrijf. Nederland is overigens al aardig op weg om cashless te worden. Eerder dit jaar publiceerde De Nederlandsche Bank en Betaalvereniging Nederland een rapport over betalingen in Nederland. Daaruit blijkt dat vorig jaar 3,57 miljard keer met de pinpas werd betaald, tegen 2,95 miljard contante betalingen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.