Veiliger wifi-netwerk door Nederlandse PPSK-Kiosk

Een veilige wifi-verbinding bieden aan je bezoekers en gasten? Iedereen het wachtwoord verstrekken is geen goed idee. Het Nederlandse bedrijf Cloud Carrier heeft hiervoor de oplossing bedacht: PPSK Kiosk. Dit is een iPad-zuil die voor alle gasten een uniek wachtwoord genereert dat slechts eenmalig gebruikt kan worden.

PPSK Kiosk

Wifi-netwerken: privacy en hacking

Inloggen op een wifi-netwerk in bijvoorbeeld een kantoorpand, hotel of congrescentrum is iets wat veel Nederlanders doen. En velen wanen zich dan ook veilig – zeker als het gastnetwerk ook nog eens is afgeschermd met een wachtwoord. Dus wordt er online volop gebankierd, geshopt en gefacebookt. Voor hackers die inloggen met hetzelfde gasten-wachtwoord, is het betrekkelijk eenvoudig om al dit verkeer te onderscheppen.

PPSK-kiosk: wachtwoord-generator voor wifi-gasten

Met de PPSK-app van Cloud Carrier wordt internetten voor gasten en bezoekers weer een stuk veiliger. Want deze ‘Personal Private Security Key’-app zorgt ervoor dat iedereen een eigen wachtwoord toegekend krijgt en profiteert van echt afgeschermde wifi. Het bedrijf biedt een compleet pakket aan waarbij bezoekers via een iPad-zuil zelf een uniek wachtwoord opvragen door op een rode knop te tikken. De app is ook los te koop. Voor kleine ondernemers is de oplossing wellicht nog te prijzig: de app alleen kost al honderden euro’s en het werkt niet met alle wifi-routers.

In de video hieronder wordt uitgelegd wat de gevaren zijn van een gastnetwerk en hoe PPSK-Kiosk de problemen oplost:

YouTube player

Internetgebruikers zien geen gevaar

Het stimuleren van gratis wifi heeft als voordeel van dat de netwerken van providers ontlast kunnen worden, maar dan moet het wel goed en veilig gebeuren. Nederlanders zijn op dit moment zo’n beetje kampioen onveilig wifi-gebruik. Onlangs bleek uit cijfers van het CBS dat de helft van de Nederlanders zonder al te veel scrupules gebruikmaakt van openbare wifi-netwerken. Dat wil zeggen dat er niet eens hoeft te worden ingelogd met wachtwoord en gebruikersnaam.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.