Tesla breidt productie Model 3 uit na recordopbrengst obligaties

TeslaToen Tesla begin augustus bekendmaakte obligaties te gaan uitgeven, leverde dit na een dag al 600 miljoen dollar op. Inmiddels is er met deze uitgifte 1,8 miljard dollar opgehaald. Dat is 300 miljoen dollar meer dan waar op werd gerekend. Met dit bedrag kan het bedrijf de productie van het nieuwste model, Model 3 opschroeven.

Half miljoen bestellingen

Voor Model 3 heeft Tesla volgens topman Elon Musk al een half miljoen bestellingen binnengekregen. Dit model is bedoeld als een betaalbare variant op de eerdere, en luxere, modellen. De prijs van het instapmodel bedraagt ruim 29.000 euro. Bij de presentatie van Model 3 verklaarde Musk al dat de productie ervan "een hel" zou worden. Met het bedrag van 1,3 miljard dat door de uitgifte van obligaties is opgehaald, worden extra fabrieken en productielijnen gestart om aan de enorme vraag te voldoen.

Actieradius van Tesla Model 3

Dat Tesla zich met het nieuwe model meer op de massa mikt, blijkt uit de accupakketten waaruit kan worden gekozen. De basisversie krijgt een accupakket van circa 50 kWh, waarmee 355 kilometer gereden kan worden. De duurdere variant beschikt over 75 kilowattuur (bijna 500 km).

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.