Toyota en Intel slaan handen ineen voor auto big data consortium

Autofabrikant Toyota en chipmaker Intel gaan samenwerken om een ecosysteem te ontwikkelen voor big data van connected cars. Bij het consortium, genaamd Automotive Edge Computing Consortium, zijn ook Ericsson, Denso Corp (fabrikant van auto-onderdelen) en NTT DoCoMo Inc (Japans grootste telecombedrijf) betrokken.

big data connected car

Big data

Naar schatting zal de hoeveelheid data die tussen voertuigen wordt uitgewisseld in 2025 op 10 exabytes per maand uitkomen, zo meldt Toyota. Dat is 10.000 keer zo veel als het huidige volume. Deze big data bestaan bijvoorbeeld uit het maken van kaarten met real-time data, rij-assistentie op basis van cloud computing en de onderlinge communicatie tussen vehikels.

Nieuwe infrastructuur

Deze grote hoeveelheden data vragen om een nieuwe computing infrastructuur. Daarbij zal het consortium zich focussen op het verhogen van de netwerkcapaciteit. Deze architectuur moet ook overweg kunnen met de huidige standaarden, waardoor de wereldwijde samenwerking noodzaak is.

Consortium

Het consortium gaat aan de slag om vereisten voor de standaarden te definiëren en use cases ontwikkelen. Tevens gaat het actief op zoek naar wereldwijde technologieleiders die als partners het consortium willen uitbreiden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.