Siemens neemt TASS International over voor autonome voertuigen

De Duitse industriegigant Siemens gaat het Nederlandse TASS International overnemen. TASS is wereldwijd actief op het gebied van simulatiesoftware voor de auto-industrie. Siemens wil deze gebruiken voor het ontwikkelen van assistentie-systemen in auto’s en uiteindelijk voor autonome voertuigen.

TASS International Helmond

Autonoom rijden

Actieve veiligheids- en geavanceerde assistentie-systemen horen inmiddels bij de standaarduitrusting van moderne auto’s. De daarmee samenhangende trend naar autonome voertuigen stelt nieuwe eisen aan de validatie en verificatie van voertuigen.
De focus van TASS International ligt op oplossingen voor autonoom rijden en geïntegreerde veiligheid (zowel actief als passief). Deze zijn speciaal bedoeld voor de auto-industrie. Zo biedt de zogeheten PreScan-software voor autofabrikanten en toeleveranciers de mogelijkheid om complexe verkeersscenario’s te simuleren en op basis daarvan autonome voertuigen te ontwikkelen.

De CEO’s aan het woord

‘De auto-industrie is een focusbranche van Siemens. De overname van TASS is een nieuwe stap om onze klanten een compleet portfolio aan te bieden voor hun digitale onderneming. We ondersteunen autofabrikanten om de digitale transformatie succesvol vorm te geven en zorgen ervoor dat ze alle kansen gebruiken’, aldus Jan Mrosik, CEO van Siemens Digital Factory.

Jan van Oetelaar, CEO van TASS International voegt toe: ’Het software-portfolio van Siemens biedt enorme kansen voor TASS International en onze klanten, de ontwikkeling van veiligheidssystemen en om het geautomatiseerd en connected rijden te versnellen. Met behulp van Siemens kunnen we onze services voor veel meer klanten beschikbaar stellen.'

Overnamedetails

Siemens neemt TASS International helemaal over en integreert het bedrijf in zijn business unit Siemens PLM Software. TASS International heeft ongeveer 200 medewerkers en een jaarlijkse omzet van zo’n 27 miljoen euro. De verwachting is dat de overname nog deze maand wordt voltooid.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.