iPhone 8-event van Apple dinsdag 12 september

Apple houdt volgende week een evenement waarbij naar verwachting een nieuwe iPhone gepresenteerd wordt. De keynote vindt plaats dinsdagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd. Voor het eerst wordt er een event georganiseerd in het Steve Jobs Theater op het terrein van Apple’s nieuwe hoofdkwartier, Apple Park.

iphone 8 event

Vernieuwende iPhone 8

Het belooft een bijzondere keynote te worden dit keer. Apple viert namelijk een jubileum: het is exact tien jaar geleden dat de allereerste iPhone verscheen. Om dat gegeven te vieren, komt Apple met een revolutionair nieuw toestel dat nu nog iPhone 8 genoemd wordt maar waarvan we dinsdag dus de definitieve naam gaan horen.

iPhone 8

Deze iPhone 8 betekent een drastische ommezwaai in het iPhone-ontwerp. Het nieuwe toestel wordt waarschijnlijk randloos: een oledscherm beslaat het grootste deel van de voorkant. Dat betekent dat Apple afscheid neemt van de thuisknop die kenmerkend was voor alle iPhones én iPads tot nu toe. De vernieuwingen van de iPhone 8 in een notendop:

 • Een groot (5,8 inch!) en randloos oledscherm zonder thuisknop.
 • Geavanceerde camera met 3D-sensoren.
 • Gezichtsherkenning in plaats van vingerafdrukscanner.
 • Draadloos opladen door middel van inductie.

Geavanceerde vorm van Augmented Reality

Een indrukwekkende vorm van Augmented Reality (AR) zou weleens de opvallendste nieuwe functie van de iPhone 8 kunnen worden. De speciale camera en de 3D-sensoren brengen de omgeving in kaart en daaraan wordt software-matig informatie aan toegevoegd. Ontwikkelaars experimenteren volop met het in juni gelanceerde ARKit, waarmee geavanceerde AR-toepassingen mogelijk zijn. Zo belooft bijvoorbeeld navigeren nóg gemakkelijker te worden als je er AR voor gebruikt, zo toont deze demo:

Verder in de keynote

De iPhone 8 vormt dinsdag ongetwijfeld de blikvanger van de keynote, maar er staat waarschijnlijk meer op het programma. Zo verwachten we ook een wat meer conventionele iPhone en een vernieuwde Apple Watch met mobiel internet.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.