China wil af van brandstofauto’s

China gaat een tijdspad opstellen voor het volledig uitbannen van brandstofauto's. Dat heeft een vertegenwoordiger van het ministerie van industrie en informatietechnologie laten weten aan persbureau Xinhua. Wanneer het land volledig wil zijn overgestapt op elektrische auto's werd niet vermeld.

China volgt daarmee Frankrijk en Engeland in hun plan om afscheid te nemen van brandstofauto's. Beide landen kondigden in juli van dit jaar aan om uiterlijk in 2040 afscheid te nemen van benzine- en dieselauto's. Frankrijk wil uiterlijk in 2050 volledig klimaatneutraal zijn.

Grootste producent van brandstofauto's

China heeft de grootste automobielindustrie ter wereld. In 2016 werden er bijna 24 miljoen auto's geproduceerd en verkocht. Het plan van het Chinese ministerie om traditionele brandstofauto's uit te faseren kan dan ook gevolgen hebben voor de automobielindustrie wereldwijd.

Ook op het gebied van elektrische auto's loopt China op de muziek vooruit. Vorig jaar werden er in dat land meer dan 500.000 zogenaamde 'auto's op nieuwe energie' verkocht. Op de Chinese wegen rijden nu meer dan 1 miljoen elektrische auto's. Dat is de helft van het totale aantal wereldwijd. Net als in het verleden het geval was bij gewone brandstofauto's, stimuleert de Chinese overheid de productie en aankoop van elektrische auto's door middel van subsidies en belastingvoordelen.

Niet alleen nationale overheden maken plannen voor het terugdringen van de uitstoot van CO2. Diverse automerken hebben plannen om de productie van elektrische auto's op te schroeven. Zo wil Volvo alle modellen uiterlijk in 2019 voorzien van elektrische motoren en zelfs Porsche overweegt over te stappen op elektrische auto's.

china brandstofauto

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.