AR-bril Magic Leap binnen zes maanden beschikbaar

Bloomberg zegt uit betrouwbare bron te hebben vernomen dat de eerste exemplaren van augmented reality-bril Magic Leap binnen een half jaar beschikbaar komen. De bril zou volgens de bron dan tussen de 1500 en 2000 dollar moeten gaan kosten. De Magic Leap wordt minder groot dan de virtual reality brillen Oculus Rift en HTC Vive. Maar in tegenstelling tot eerdere berichten, zal de ar-bril nog altijd groter zijn dan een gewone bril. De bron geeft echter ook aan dat de genoemde prijs mogelijk nog kan veranderen.

Magic Leap

Augmented reality

Magic Leap is al jaren bezig met het ontwikkelen van de augmented reality bril, die is gericht op zowel games als zakelijke toepassingen. De bril toont virtuele objecten bovenop de echte wereld, op een vergelijkbare manier als de Hololens van Microsoft doet.

Over de details van het product is echter nog maar weinig bekend. De ar-bril zou in elk geval draadloos samenwerken met een klein apparaatje, dat ongeveer net zo groot is als een smartphone. Eerder kwam naar buiten dat technieken zoals een microprojector van optische vezel, waarmee beelden in het oog geprojecteerd worden, het niet hebben gehaald. Dat is een onderzoeksproject voor de lange termijn geworden.

Investeringen Magic Leap

Het bedrijf zou momenteel bezig zijn om een nieuwe investering van 500 miljoen dollar binnen te halen. Wanneer dat lukt, zou Magic Leap in totaal zes miljard dollar waard zijn. Onder meer een investeringsmaatschappij uit Singapore (Temasek) zou betrokken zijn bij de investering. Eerder investeerden onder andere Google, Qualcomm en Alibaba al in het bedrijf. De grote hoeveelheid geld zou nodig zijn omdat Magic Leap zijn eigen hard- en software wil produceren.

YouTube player

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.