Elektrische auto e.Go krijgt sterkere motor en grotere accu

De e.GO Mobile AG uit het Duitse Aken wil volgend jaar drie verschillende modellen van zijn elektrische auto e.GO Life uitbrengen. De verschillen gaan puur over de motor en de accucapaciteit, aldus het bedrijf. Om een sterkere motor met tot aan 60 kilowatt (kW) mogelijk te maken, vervangt de fabrikant het eerder gebruikte 48 volt-systeem van Bosch tegen een krachtiger systeem. Dat systeem kan alleen met een type 2-stekker worden opgeladen en niet op een gewoon stopcontact zoals de kleinere versies.

eGo Life

Drie versies

De basisversie (e.Go Life 20) heeft een elektromotor met 20 kW die voor een maximale snelheid van 104 km/h zorgt. De accu laat met zijn capaciteit van 14,9 kilowattuur (kWh) afstanden tot 136 kilometer toe. In het stadsverkeer daalt de reikwijdte naar 104 kilometer.

De tweede versie heeft een 40 kW-motor met een maximale snelheid van 136 km/h. Door zijn accu met 17,9 kWh rijdt dit model tot 146 kilometer, in de stad is dat 114 kilometer. De grootste versie krijgt een motor met 60 kW. Hiermee bereikt de e.Go Life 60 een topsnelheid van 160 km/h. Dat model heeft een accu met 23,9 kWh en een reikwijdte van 194 kilometer (154 in de stad). Met de type 2-stekker is de accu binnen 4,6 uur helemaal opgeladen.

Voorbestelling mogelijk

De instapprijs bedraagt 15.900 euro (in Duitsland). De grotere modellen zijn 1500 respectivelijk 4000 euro duurder. ‘De beslissing om de aandrijflijn uit te wisselen, hebben we voor onze klanten gemaakt’, laat oprichter Günther Schuh weten. 'Zij wilden graag een krachtigere versie van de e.Go Life.'

De productie van de e.Go Life moet in het tweede kwartaal van 2018 beginnen in een nieuwe fabriek vlakbij Aken. Het bedrijf is van plan om volgend jaar 1000 auto’s te produceren. Vanaf 2019 moet de productie stijgen naar 10.000 voertuigen per jaar. Het bedrijf heeft volgens eigen zeggen al meer dan 1200 voorbestellingen binnen gekregen. Hiervoor vereist e.Go een vooruitbetaling van 1000 euro.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.