Snelste 4G-netwerk is van T-Mobile

Nederland is een vooruitstrevend land als het gaat om 4G-internet. Het staat wereldwijd in de top vijf van landen met de snelste 4G-netwerken. En tot de top van de top behoort T-Mobile. Volgens OpenSignal biedt deze provider het allersnelste mobiele netwerk van Nederland.

t-mobile 4g netwerk

T-Mobile snelste 4G netwerk

OpenSignal bracht de gegevens van de vier grootste Nederlandse providers in kaart. Naast T-Mobile zijn dat Vodafone, KPN en Tele2. Voor het onderzoek werden er ruim 152 miljoen metingen uitgevoerd op 19.152 test-toestellen, en T-Mobile presteerde op meerdere vlakken het best. T-Mobile heeft om te beginnen het snelste gemiddelde qua downloadsnelheid: 46,4 Mbps. Om dat te vergelijken met de concurrentie: KPN bereikt gemiddeld 38,6 Mbps, Tele2 36,4 en Vodafone 29,3. T-Mobile biedt daarbij ook het netwerk met de minste vertraging.

Op andere fronten moet deze provider de eerste plaats delen met Tele2 en Vodafone. Op slechts één gebied moet T-Mobile zijn meerdere erkennen in Tele2: die presteert beter als het gaat om vertraging op het 3G-netwerk.

De verdeling van de Open Signal Awards wordt daarmee als volgt:

t-mobile snelste 4g netwerk tabel

KPN blijft iets achter

T-Mobile komt afgaande op bovenstaande tabel als winnaar uit de bus en wat Tele2 en Vodafone betreft is het stuivertje wisselen. KPN blijft een beetje achter en presteert op geen van de categorieën het allerbest. En dat terwijl KPN als eerste provider de implementatie van 4G op orde had. Maar alles is relatief: in een wereldwijde test, zou KPN het uitstekend doen. Echter, de Nederlandse providers zijn stuk voor stuk uitblinkers. Dat komt volgens OpenSignal vanwege de hoge investeringen van de providers en het relatief kleine en drukbevolkte gebied.

T-Mobile 4G, nu op naar 4G+

Sinds eind 2015 heeft T-Mobile landelijke 4G-dekking. 95 procent van de inwoners van Nederland woont in het 4G-dekkingsgebied van de operator. Inmiddels is T-Mobile druk bezig met een uitbreiding op het bestaande 4G-netwerk: 4G+. Hiermee kunnen nog hogere snelheden bereikt worden.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.