Google koopt werknemers HTC voor 1,1 miljard dollar

Google

Afgelopen nacht heeft Google in een blog bekendgemaakt dat het bedrijf een overeenkomst heeft gesloten met smartphonefabrikant HTC. Een deel van de werknemers van het Taiwanese bedrijf gaat voor de internetgigant werken. Een overeenkomst inclusief een niet-exclusieve licentie voor al het intellectueel eigendom van HTC, die maar liefst 1,1 miljard dollar (925 miljoen euro) op zal leveren voor HTC.

Google HTC overname

Volgens de overeenkomst blijft HTC ondanks de overname een onafhankelijk bedrijf dat smartphones zal blijven maken. Dat betekent dat de werknemers die nu voor Google gaan werken, niet uit de fabrieken van HTC komen. Het is in elk geval wel duidelijk dat de werknemers bij het internetbedrijf op de hardware-afdeling zullen gaan werken.

In de verklaring die HTC gaf, staat dat de overeenkomst moet zorgen voor een 'meer gestroomlijde productportfolio' en 'meer financiële flexibiliteit'. Rick Osterloh, Senior Vice President van Hardware bij Google zegt hierover: “We kunnen niet wachten om de medewerkers van HTC te verwelkomen. Ze zullen bij Google zorgen voor meer innovatie en toekomstige productontwikkeling in de consumentenhardware."

De smartphonefabrikant verklaart verder ook te werken aan een nieuw topmodel op smartphonegebied. Tevens blijft HTC verder werken aan virtualreality-bril Vive.

Tegenvallende verkopen HTC

HTC ziet de smartphoneverkopen al sinds 2005 jaarlijks flink teruglopen. Dat komt met name door concurrentie van andere smartphonefabrikanten, waaronder met name Samsung en LG. Ten opzichte van een jaar geleden zijn de verkopen afgelopen augustus zelfs gehalveerd.

Google en HTC werken al langer samen en zijn bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de Pixel-telefoons. HTC produceert de telefoons, die vervolgens onder merknaam Google worden verkocht.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.