Truphone biedt iPad-datapakket voor Apple SIM in Nederland

Vanaf vandaag biedt provider Truphone in Nederland een datapakket voor de iPad aan waarmee iPad-gebruikers met Apple SIM direct online zijn en blijven verbonden via het Truphone-netwerk. Thuis en in veertig landen, zonder internationale roamingkosten.

Truphone Apple SIM

Wat is Apple SIM?

De Apple SIM is een simkaart waarmee je in het buitenland direct online kunt met je iPad (niet met de iPhone). Sommige iPads hebben een ingebouwde Apple SIM, bij andere modellen moet je het kaartje los kopen bij Apple zelf en dan nog in de nanosimkaarthouder plaatsen.

Met zo’n SIM-kaart kun je in het buitenland verbinding maken met mobiele netwerkaanbieders. Je kunt ter plekke een kortlopend data-abonnement afsluiten dat precies op jouw wensen is afgestemd voor een bepaalde periode of hoeveelheid data. Zonder data-contract. Truphone is nu een van de aanbieders in Nederland, eerder betraden zij de markt in Polen, Spanje, Hong Kong en het Verenigd Koninkrijk. Op de website van Truphone vind je meer informatie over hun 4G datapakket voor iPhone.

Truphone Apple SIM: gericht op de toekomst

De mobiele markt is duidelijk in beweging: gebruikers willen niet meer vastzitten aan contracten en verwachten overal een goede verbinding, thuis en onderweg, zonder gedoe van wisseling van bijvoorbeeld provider of simkaart.

Deze nieuwe stap van Truphone kan gevolgen hebben voor het business model van mobiele providers. Van de traditionele SIM-kaart werden er in 2016 nog 6 miljard verkocht, maar Truphone ziet vooral toekomst in de eSIM. Als voorbeeld noemt het de ‘slimme’ automarkt, die flink in de lift zit: connectiviteit bij grensoverschreidingen is problematisch, maar met een eSim hoeft het dat niet te zijn want wisselen van simkaartje is onnodig. En voor fabrikanten van gameconsules is het niet meer nodig regionaal specifieke hardware in te bouwen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.