Tesla mist het productiedoel van de Model 3

Het Model 3 is de eerste auto van Tesla die op grote schaal geproduceerd wordt. Blijkbaar heeft de autobouwer de productie onderschat. Het beoogde doel van 1500 auto’s in het afgelopen kwartaal werd niet bereikt, er werden maar 260 modellen geproduceerd.

Tesla

Flessenhalzen bij de productie van Model 3

Tesla beweert in een persbericht dat het gemiste doel vooral met flessenhalzen bij de productie te maken had. In de basis zijn er volgens de autobouwer geen problemen bij de leveringsketen of de productie. Naast de Model 3 bouwt Tesla ook nog de Model S en Model X. In totaal werden er in het afgelopen kwartaal 25.336 voertuigen geproduceerd; 26.150 werden in het kwartaal verkocht. Dat komt neer op een groei van 4,5 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal afgelopen jaar. Koploper is de Model S.

Voorsprong op de concurrenten

Op dit moment heeft het relatief jonge autobedrijf nog een voorsprong op de concurrentie, in ieder geval op het gebied van elektrisch en autonoom rijden. Het is echter de vraag of Tesla deze voorsprong ondanks de gebrekkige productie kan gebruiken.

De grote concurrent General Motors heeft ondertussen plannen bekendgemaakt om in de toekomst ook helemaal in te zetten op elektrische voertuigen. In de komende 18 maanden moeten twee nieuwe elektrische auto’s gepresenteerd worden en tot 2023 wil GM minimaal 20 nieuwe, helemaal elektrisch rijdende auto’s uitbrengen.

Andere insteek van GM

Volgens GM zijn door de verschillende wensen van klanten echter meer nodig dan alleen elektrische auto’s op basis van accu’s. Het bedrijf wil daarom naast auto’s met gewone accu’s ook modellen uitbrengen die met behulp van een waterstoftank hun accu’s opladen. Deze twee technieken moeten dan al naargelang het doel van het voertuig worden ingezet, ook een combinatie van de twee is mogelijk.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.