Aspider-NGI introduceert IoT Connectivity zonder lock-ins

IoT ConnectivityMobile virtual network enabler (MVNE) Aspider-NGI heeft een IoT-platform onthuld dat over ter wereld toegang tot connectiviteit biedt. Met IoT eConnect, zoals het platform heet, heeft een bedrijf geen last meer van contractuele en technische lock-ins.

Drempel IoT Connectivity wegnemen

"We hebben een nieuwe manier gevonden om de connectivitymarkt te ontwrichten", aldus Jan Mooijman, CEO van Aspider-NGI. "Bedrijven worden geconfronteerd met enorme drempels als ze toegang willen tot de IoT Connectivity die ze nodig hebben. Er is sprake van een lock-in van twee jaar, vaste prijzen, minimum maandtarieven en boetes bij contractontbinding. De industrie houdt zich nog steeds vast aan de traditionele lock-in van op spraak gebaseerde salesmodellen. Wij willen dat organisaties van operator kunnen wisselen zonder van SIM te hoeven wijzigen. Hierdoor kunnen ze veel geld besparen en wordt het ze makkelijker gemaakt om schaalvergroting door te voeren."

Op elk gewenst moment SIM's activeren en deactiveren

IoT eConnect neemt alle hindernissen weg door instant online access, eenvoudige activering, bediening en analyse. Het platform maakt een einde aan de traditionele lock-ins. De gebruiker kan op elk moment SIM's activeren en deactiveren en betaalt alleen wat door de actieve SIM wordt gebruikt. Daarnaast kan hij de tariefplannen tussentijds aanpassen en de dekking per land kiezen. De SIM blijft eigendom van de gebruiker en kan op elk gewenst moment van operator veranderen.

Op basis van eSIM

IoT eConnect maakt gebruik van eSIM-technologie die Aspider-NGI samen met OT Morpho heeft ontwikkeld. "We zien steeds meer bedrijven die hun connectiviteit baseren op eSIM-technologie", zegt Michel Zwijnenberg, VP IoT bij Aspider-NGI. "We besloten al vrij vroeg dat elke SIM die we leveren met IoT eConnect een eSIM moest zijn. eSIM biedt geweldige partnership-kansen voor integrators, embedded apps en resellers."

Reactie BTG

Volgens Jan van Alphen, voorzitter van de BTG is dit een zeer interessante ontwikkeling.

[userquote user="906"]"Als onderdeel van de huidige digitale transformatie, zullen de mogelijkheden van mobiele applicaties op basis van eSIM enorm stijgen. Voor onze gebruikers is het daarom heel belangrijk dat er zo min mogelijk restricties zijn. Dat de markt zich oriënteert op nieuwe diensten en oplossingen, juichen wij van harte toe. Het is daarom erg belangrijk dat er gezamenlijk nieuwe business cases worden ontwikkeld."[/userquote]

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.