Eerste blockchain-telefoon BitVault gepresenteerd tijdens BTG-event

De eerste blockchain-smartphone ter wereld, de BitVault, is in Nederland gepresenteerd. Dit gebeurde tijdens het Enterprise Mobility-event van Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) op het ss Rotterdam. BitVault is een superveilige smartphone die biometrische gegevens (vingerafdruk en iris) combineert met NFC als authenticatie. Hiermee is de smartphone perfect voor de enterprisemarkt.

Encryptie

BitVault is volledig ontworpen met de focus op veiligheid. Naast de vingerafdruk- en irisscanner en NFC-authenticatie, worden de encryptiesleutels dynamisch gegenereerd. Communicatie van de telefoon vindt uitsluitend plaats binnen het ecosysteem. Bovendien bevat de BitVault een verwijderbare 'security key’: haal die uit de telefoon en niemand kan meer bij de gegevens die erop staan.

Maar ook andere onderdelen van de telefoon zijn dankzij de blockchain-techniek extra veilig. Via private blockchain worden berichten die je verstuurt automatisch versleuteld. Hetzelfde geldt voor documenten, foto's en video's op de BitVault. Ook is het mogelijk om versleuteld te (video-)bellen.

Bitcoin-portemonnee

De blockchain-technologie is vooral bekend van bitcoin. De digitale valuta speelt op de BitVault ook een hoofdrol. De telefoon bevat vijf Bitcoin-wallets en een Bitcoin Vault. Omdat de bitcoins op de telefoon zelf worden opgeslagen en niet bij een webdienst, zijn ze vele malen veiliger.

BitVault 1

Specificaties

Naast de extreme beveiliging, biedt de BitVault alles wat je van een moderne smartphone kunt verwachten. Hij heeft een 5,5-inch touchscreen, ondersteunt 4G, wifi en bluetooth en heeft twee camera's met 13 respectievelijk 8 megapixels. BitVault wordt aangedreven door een 64-bit octacore processor met 2,0 GHz, 4 GB werkgeheugen en 64 GB flashopslag.

Lancering

BitVault is verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, wit en roségoud) en kost 999 euro. Hij wordt in november gelanceerd, maar de preorders zijn reeds uitverkocht. Op dit moment loopt er een tweede pre-order voor maart 2018.

BTG faciliteert

[userquote user="906"]“BTG is verheugd dat het de eerste presentatie van deze blockchain-telefoon in Nederland heeft kunnen faciliteren. Het is voor de markt een uitermate goede ontwikkeling dat blockchain-technologie gebruikt wordt voor de borging van de secure-keten voor het uitwisselen van data en de beveiliging van spraak. Het is goed dat de blockchain-technologie wordt vertaald naar praktische toepassingen. Dit zal tevens op den duur leiden tot algemene standaarden voor communicatie- en databeveiliging binnen de keten.”[/userquote]

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.