Vast/mobiel internet van KPN wordt uitgebreider getest

vast/mobiel internet

KPN heet bekendgemaakt dat het de test van een nieuwe verbindingsmethode verder zal uitbreiden. Bij deze nieuwe verbindingsmethode combineert KPN de bandbreedte van het vaste netwerk met die van het mobiele 4G-netwerk, waardoor de gebruikerservaring van vast internet fors zal verbeteren. Door middel van de combinatie vast/mobiel internet moeten er, met name op afgelegen locaties, hogere internetsnelheden mogelijk worden.

KPN is (net als andere providers) al zo'n twee jaar bezig om buitengebieden in Nederland te verbinden met snel internet. Deze testuitbreiding wijst erop dat een oplossing voor dit probleem aanstaande is.

Test vast/mobiel internet

De nieuwe verbindingsmethode werd afgelopen april voor het eerst getest in Nijkerk (buurtschap Appel, Driedorp & Huinen), gedurende enkele maanden. Daar ontvingen 200 klanten een speciaal apparaat dat de connectie met het mobiele internet mogelijk maakt. De resultaten van deze test noemt KPN goed. Zo'n 87 procent van de deelnemers zegt tevreden te zijn met de geboden internetsnelheid. Het bedrijf geeft aan dat de bandbreedte via de nieuwe verbindingsmethode fors toeneemt.

Vervolgtest vast/mobiel internet

De komende maanden benadert KPN 2500 klanten in buitengebieden om de nieuwe techniek verder te testen. Het apparaat dat deze klanten krijgen, wordt op de router geplaatst en zal een mobiel 4G-signaal omzetten en gebruiken als versterker van de bestaande internetverbinding. Na de testperiode zal het bedrijf bepalen of deze oplossing snel op grote schaal kan worden uitgerold.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.