3D-sensor Augmented Reality komt op achterkant volgende iPhone

 

Augmented Reality

De iPhone die in 2019 uit moet komen, zal vermoedelijk een 3D-sensor bevatten op de achterkant van het toestel. Die 3D-sensor zal dan worden gebruikt voor Augmented Reality (AR). Dit heeft Bloomberg vernomen van enkele anonieme bronnen. Bij Augmented Reality wordt de echte wereld uitgebreid met virtuele objecten. Over het algemeen wordt de camera van een smartphone daar voor gebruikt. In iOS 11 introduceerde Apple een softwarepakket waarmee ontwikkelaars AR kunnen implementeren.

Augmented Reality in apps

Door de toevoeging van een sensor aan de achterkant, zullen er meer AR-apps mogelijk worden op de iPhone. Tim Cook, CEO van Apple, meent dat Augmented Reality in potentie net zo revolutionair is als de smartphone zelf. Hij zegt daarover: "We zien nu al dat er dingen gaan veranderen in de manier waarop je werkt, speelt, verbindt en leert. AR zal de manier waarop we technologie gebruiken voorgoed veranderen.”

TrueDepth 3D

De nieuwste iPhone van Apple, beschikt al over 3D-sensoren aan de voorkant van de telefoon, zogeheten TrueDepth 3D-sensoren. Die sensoren worden gebruikt voor gezichtsherkenning. De sensoren die Apple nu ontwikkelt voor de volgende iPhone, zullen naar alle waarschijnlijkheid dus voor Augmented Reality worden gebruikt. Om die reden zal TrueDepth 3D vermoedelijk niet verdwijnen, wat betekent dat de volgende iPhone dus zowel aan de voor- als achterkant zal zijn voorzien van 3D-sensoren.

Time-of-flight

Het bestaande systeem gebruikt een techniek waarbij een patroon van 30.000 laserpunten op het gezicht van de gebruiker wordt geprojecteerd. Aan de hand daarvan wordt er een nauwkeurig 3D-beeld gecreëerd, wat vervolgens gebruikt kan worden voor authenticatie. Dit wordt ook wel een 'structured-light technique' genoemd. De toekomstige sensor werkt daarentegen met een techniek die 'time-of-flight' wordt genoemd. Dat systeem berekent hoe lang het duurt voordat een laser door een object wordt weerkaatst en stelt met die informatie een driedimensionaal beeld van de omgeving samen.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.