Intel zet vaart achter productie 5G-modem

5G-modem

Intel heeft een aantal nieuwe 5G-modems aangekondigd. Daartoe behoort de introductie van de XM 8000-serie, een reeks van 5G NR (new radio) modems. Tevens komt het bedrijf met een LTE-modem, de XMM 7660.

Aangekondigde 5G-modems

 • XMM 8000 - lijn van commerciële 5G multimode-modems werkend in zowel sub-6 GHz- als mmWave-banden. Met de 8000-serie kunnen diverse apparaten verbinden met 5G-netwerken, zoals smartphones, pc's, zelfrijdende auto's en customer premise equipment (CPE).
 • XMM 8060 - 5G-modem met multimode-ondersteuning voor 5G non-standalone en standalone NR, maar ook voor 2G, 3G (inclusief CDMA) en 4G-modes. De eerste 5G-ready apparaten met deze chip worden medio 2019 verwacht. Dat zou juist op tijd zijn voor de verwachte uitrol van 5G-netwerken.
 • XMM 7660 - LTE-moden met Cat19-mogelijkheden en snelheden van maximaal 1,6 Gb/s. Ook deze modem wordt vanaf 2019 verwacht in diverse devices.

“Intel wil leidend zijn op het gebied van 5G multimode-modemtechnologie en we willen zorgen dat de overstap naar 5G soepel verloopt", aldus Intel-vicebestuursvoorzitter Dr. Cormac Conroy. “Onze investeringen in een volledig aanbod van modemtechnologieën en -producten zijn bepalend om deze visie voor een probleemloze 5G-connectiviteit te realiseren."

De 5G-modem die Intel tijdens de CES van 2017 introduceerde, heeft overigens in een aantal proeven succesvolle verbindingen gemaakt over de 28 GHz-band.

In onderstaand filmpje geeft de chipfabrikant meer informatie over de transformatie van standaard bedrijfsnetwerken naar 5G.

BTG: Verbinding, verbreding en verdieping

Branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers (BTG) behartigt de belangen van Nederlandse bedrijven en instellingen door kennis over te dragen en ervaringen uit te wisselen o.a. tijdens events

BTG in beeld en geluid

Bijeenkomsten

Expertsessies

 • Geen evenementen
 • Magazine

  BTG in Business - Najaar 2022
  Lees de laatste editie

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  Op de hoogte blijven van evenementen en het laatste nieuws? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.